Ilia Topuria a UFC új pehelysúlyú világbajnoka.

A világ legnagyobb MMA-szervezete, a UFC a 298-as számozott gáláján rendezte meg a pehelysúlyú világbajnoki címmeccsét, amelyen a bajnok Alexander Volkanovski a veretlen Ilia Topuriával meccselt.

Volkanovski karrierje során soha nem kapott ki pehelysúlyban, több mint négy éve világbajnok, erre a meccsre azonban mégis egy vereség után jött. Tavaly egy súlycsoporttal magasabban, könnyűsúlyban próbált világbajnok lenni, de másodszor sem sikerült legyőznie Iszlam Mahacsevet.

A grúz származású, de Spanyolországban élő Topuria veretlenül érkezett a meccsre, olyannyira magabiztos volt, hogy már a bunyó előtt kiírta az Instagram-biojába, hogy ő a UFC világbajnoka. A veretlen bunyóst a látványos stílusa és a néha már túlzottnak tűnő magabiztossága miatt sokan hasonlították Conor McGregorhoz. A karrierjükben is volt néhány hasonlóság, mindketten gyorsan befutottak a UFC-ben és mindketten egy domináns bajnokkal kerültek szembe, és végül kiderült, hogy mindketten egy látványos KO-val lettek világbajnokok.

Topuria azt ígérte, hogy legkésőbb a második menetben kiüti Volkanovskit, ezt az ígéretét betartotta: a második menetben egy kombináció végén merevre ütötte a világbajnokot.

Ilia Topuria a UFC új könnyűsúlyú világbajnoka, a mérlege továbbra is hibátlan, mind a 15 meccsét megnyerte.

A vb-cím után pedig rögtön kihívta Conor McGregort:

„Conor McGregor, ha még elég tökös vagy, akkor várlak Spanyolországban”

– nyilatkozta a friss világbajnok.

Ez is érdekelhet:

Ezek voltak 2023 legemlékezetesebb meccsbefejezései a UFC-ben

Majdnem 9 perc tele KO-val és egyéb meccsbefejezéssel a világ legnagyobb MMA-szervezetéből.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Miattuk lesz érdemes nézni a foci-Eb-t. Sőt, kötelező!

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

További cikkeink a témában