Joan Laportáék most rájöttek, hogy ez előző elnök, Josep Maria Bartomeu utolsó négy szerződéshosszabbítása jogilag megkérdőjelezhető.

Egybehangzó katalán sajtóhírek szerint az FC Barcelona jogi osztálya anomáliákra bukkant, és úgy találja, hogy

a Bartomeu lemondása előtti utolsó szerződéshosszabbítások mindegyike jogilag kifogásolható: konkrétan Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet és Frenkie de Jong kontraktusáról van szó.

Épp most, amikor már hetek óta győzködik De Jongot, hogy el kéne igazolnia, de ha mégsem, akkor legyen már oly' kedves és csökkentse a fizetését. Egyelőre egyikbe sem ment bele, erre kijött ez a hír.

A Cadena SER riportere, Adrià Albets úgy tudja, a klub mindegyik érintettel beszélt már, közülük Gerard Piqué azonnal bele is egyezett a szerződése módosításába, amely 2024-ig szól. Mondjuk ő eddig mindig segített, ha szükség volt felszabadítani némi pénz. Most is drasztikusan csökkentenék a fizetését.

De a legfontosabb ugye De Jong, akinek horribilissé vált mostanra a bére, évi 29 milliót kellene kifizetni neki. Ezért aztán 2022. július 15-én a Barça közölte a hollanddal, hogy érvényteleníteni fogják azt a 2020 őszén aláírt szerződésmódosítást és visszatérnek a 2019. januárban megkötött kontraktushoz, mivel szerintünk ugye a feltételek törvénytelenek, így büntetést és jogi lépéseket vonhatnak maguk után.

Arról is tájékoztatták De Jongot és képviselőit, hogy bizonyítékokat találtak arra, hogy a 2020. októberben történt szerződésmódosítást aláíró felek bűncselekményeket követtek el.

Alberts információi szerint a klub a szerződésmódosításokkal az első évben nagyjából 30 millió eurót takarított meg, az ezt követő években viszont közel 310 millió eurósra duzzad a bérkeret. Azért, mert Piqué szerződésén kívül a másik három esetében a második évtől kezdve majdhogynem a duplájára emelkedik az eddigi fizetés.

A Barcelona most azt szeretné elérni, hogy ezek a módosított szerződések semmissé váljanak és az eredeti papírok legyenek ismét érvényben.

Ez egyébként a fenti egybeesésen kívül azért is furcsa, mert Joan Laporta 2021-ben törvényszéki eljárást, teljes átvilágítást és auditot rendelt el elnökké választása után, amiről 2021. szeptemberben be is számolt. Most eltelt egy év és mégis kipottyant egy csontváz a szekrényből. Vagy blöffölnek. Nem tudjuk eldönteni, melyik a rosszabb.

Vannak bajok Barcelonában:

Elképzelhető, hogy a Barca-elnök nem játszott tiszta lapokkal a Messi-ügyben

Továbbra is rengeteg a kérdőjel, hogy miért és miként nem tudta megtartani az FC Barcelona Lionel Messit. Felmerül, hogy Laporta nem is tett meg mindent azért, hogy a klub történetének legkiemelkedőbb futballistája maradhasson.

A jelenlegi Barca-elnök szerint hazudik a korábbi elnök, a klubnak 1350 millió eurós tartozása van

Joan Laporta újabb sajtótájékoztatót tartott, reagált a korábbi elnök állításaira, vádaskodásaira.

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés