Ismét egy olyan védőt igazolt a Fradi, mely már szerepelt hazája valamelyik nemzeti csapatában. A brazil Gerson legutóbb Ausztriában játszott, és elég komoly a pedigréje.

Nincs védőnk! – rángatta meg a vészharangot Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. Azok után, hogy már tavasszal is ez a csapatrész okozott komoly galibákat, mégsem érkezett senki középre az új szezon előtt, holott ezen a poszton Muhamed Besicen kívül nincs épkézláb labdarúgója a Fradinak. Hidvégi Sándor személyében jött egy bal oldali védő, oszt ennyi. Ellenben távozott középről Martin Klein és Junior Fell, Mark Ottennek pedig sikerült magát leépítenie egy jó közepes NB II-es szintre.

Védő kell! És ha Moniz valamit a fejébe vesz, azt jobb, ha teljesíti a vezetés. Sokáig úgy tűnt – és még mindig lehetséges –, hogy a Real Madrid B csapatában szereplő David Mateos lesz a megváltó, ezzel szemben bejelentették Akeem Adamset, a fiatal trinidadit... Más kávéház. De kiderült, a Győr elleni rangadón a mélyvízbe dobott Valpoort (hajrá, Jenő!) Adams tud úszni, csapata egyik legjobbja volt. De ez még nem elég, jön a konkurencia, esetleg a társ, az osztrák lapok szerint (valamint a Transfermarkt adatai alapján is) ugyanis már a zöld-fehéreké Gerson Guimaraes Junior, vagyis Gerson is.

A 21 éves brazil bekk már néhány napja a Fradival edz, közösségi oldalakon már maga kijelentette, hogy marad zöld-fehér mezben, hiszen legutóbb az osztrák Fradi, a Rapid Wien csapatában szerepelt (az SV Kapfenberg kölcsönjátékosaként). A védő a legutóbbi szezonban 26 meccsen játszott a Bundesligában, összesen 41-szer lépett pályára az osztrák első osztályban, valamint akad neki nyolc Európa Liga-találkozója is. De ez nem minden, korábban ugyanis a Botafogo és a PSV utánpótlás-csapataiban pallérozódott, majd az Atlético Madrid B-csapatában is megfordult, sőt, a brazil U-20-as válogatottba is kapott már meghívót, négyszer is.

Vélemény Gersonról

"Húszévesen igazi vezéregyéniség és kiemelkedő mind technikai, mind fizikai téren, olyan, amilyet ritkán találni. Nem hiszem, hogy sokáig lesz a Rapidnál, mert egy-két éven belül egész más szintre lép, s helyt állja magát majd akár a német Bundesligában is" – mondta róla Thomas von Heesen, a Kapfenberg edzője.

A brazil és spanyol állampolgársággal is bíró, középső védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgó az osztrák szakemberek és a sajtó szerint a liga egyik legjobb hátvédje volt, azonban vállsérülése miatt kegyvesztett lett, így a Rapid nem tartott rá igényt. Moniz a Salzburg együttesét irányította az FTC előtt, így ő jól ismeri a 186 centire nőtt, marcona fiatalembert. És ő képes is kihozni belőle a maximumot. Most már darabra és minőségre is megvan a Fradi védelme, ráadásul ránézésre nem szívesen futnánk össze egy félhomályos sikátorban ezzel a Gerson fiúval, szóval a mindenkori ellenfél támadói kellemes fogadtatásban részesülhetnek.

(Forrás: ulloi129.hu)

És ezt olvastad már?
Mancini szerint ötven-ötven százalék az esély a csoportgyőzelemre