Miután a világranglista 175. helyezettje kiejtette Roger Federert Miamiban, eldőlt, hogy ismét Rafael Nadal lesz a világelső.

Federer pályafutása legjobb szezonkezdetét produkálta, 17 meccset nyert sorozatban, majd Indian Wellsben egy remek meccsen kikapott a döntőben Del Potrótól. Most pedig Thanasi Kokkinakis búcsúztatta Miamiban – Federerrel legutóbb 2014-ben fordult elő, hogy kétszer kikapott egymás után.

A meccs után a svájci azt mondta, hogy idén is kihagyja a salakpályás szezont, beleértve a Roland Garrost is. Mindezt azért, hogy a fűvespályás szezonra kipihent legyen, és kilencedszer is megnyerje Wimbledont.

Közben az is eldőlt, hogy április másodikától újra Nadal lesz a világelső. A spanyol még az Australian Openen sérült meg, a csípőhajlítójával van gondja, nemrég az orvosa eléggé óvatos volt, azt mondta, az a cél, hogy Nadal a salakszezonra újra egészséges legyen. Ő majd azért megy Párizsba, hogy tizenegyedszer nyerje meg a tornát.

Federer egyébként 307 hétig vezette a világranglistát eddig, ami természetesen csúcs. Nadalnál ez a szám 167, ez az örökranglista hetedik helyére elég jelenleg.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon