Már itt is van a pekingi téli olimpia első magyar érme!

Harmadik helyen végzett a Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry (ő a nyolcaddöntőben korizott) összeállítású magyar vegyes váltó a pekingi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyében.

A magyar váltó megnyerte a negyeddöntős és az elődöntős futamát is, a döntőben azonban Kónya Zsófit elütötte az egyik kanadai versenyző, és ugyan le tudta váltani Jászapáti Petra, de már csak a negyedik helyre futott be a csapat. A videózás után azonban Kanadát kizárták, így meglett az érem.

Az a Kína nyert, akit az elődöntőben simán legyőzött a magyar váltó, azonban kizárták elölük az USA-t, így benyomták a fináléba. Ahol a rajt után a kínai lány bevágott a külső pályáról és – a szakértőnk szerint – szabálytalanul blokkolt, emiatt ütközés volt, a kanadaiak pedig kisodorták Jászapátit. Új rajtot rendeltek el, Kínát nem zárták ki.

Az újraindítás után a lányok nagyon jól tartották a pozíciót, a fiúk pedig kirobbanó erőben futva ott voltak a spiccen. Aztán jött a szerencsétlen összeakadás, és onnan már nem volt esély a jobb eredményre. De szerencsére az érem így is meglett, ami nagyszerű eredmény.

Peking 2022, rövidpályás gyorskorcsolya, vegyes váltó:

  • 1. Kína
  • 2. Olaszország
  • 3. Magyarország (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor)

(Fotó: Matthew Stockman/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ronaldót megint Messivel hergelték, furcsa, ágyéktáji mutogatással reagált

Szoboszlai Aranylabdát fog nyerni – állítja a Football Manager

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés