Nem vagyunk naivak, tudjuk, hogy alig akad sportág, amit elkerülne a teljesítménynövelés, a sífutás kiváltképp szenzitív sportág ebből szempontból. Szerdán öt sportolót őrizetbe is vettek a vb-n.

Északisí-vb-n egy összehangolt akció keretében az osztrák-német rendőrség 16 helyszínen tartott doppingrazziát, ahol lecsapott egy német bűnözői csoportra, amely évek óta a vérdoppinghoz szükséges szerekkel és eszközökkel látta el a versenyzőket.

Eközben öt sportolót is lekapcsoltak doppingolás miatt: két-két osztrák és észt, valamint egy kazah versenyző bukott le. Az osztrák szövetség nyilvánosságra hozta, hogy Max Hauke és Dominik Baldauf sífutók voltak azok.

Ez sem hangzik jól, de ennél sokkal ütősebb, hogy a rendőrök videóztak a rajtakapásnál, így felvétel van arról, ahogy tölti magába a vérdoppingot a sportoló.

pupp Daddy on Twitter

Former professional skiier Max Hauke gets caught doping for the Ski World Cup. He takes a drug which enhances red blood cell count, removes the blood, then after dope tests transfuses the doped blood. He was caught mid transfusion https://t.co/s8n9Oy9WBp

Az látható, hogy nem kényelmes neki a helyzet, pillanatra megszeppent, hogy ezt hogy magyarázza ki. De ez még nekünk is kínos, ez eddig a doppingolás legnagyobb bukása – volt már nagyobb név, aki lebukott, de még sosem láttuk magát a folyamatot.

Az osztrák csapat több tagja haza is utazott vb-ről, annyira felháborodott. Hogy Haukén vagy a razzián, az nem derült ki.

Fociban is voltak anomáliák:

És ezt olvastad már?
Szalah örül a Barcelona érdeklődésének, de egyértelmű, hol képzeli el a jövőjét