Wales abban a stadionban győzte le Szlovákiát, ahol mi fogunk nyerni Ausztria ellen, de reméljük azért náluk izgalmasabb meccset játszunk majd.

Ha eddig nem szerettél focit nézni, akkor az biztos, hogy nem a Wales–Szlovákiával fogod megszeretni. Na jó, az utolsó 15 perc azért nem volt rossz.

Pedig a szlovákok hamar belekezdtek a dolgokba, Hamsík a 3. percben egy elég tökös egyéni akcióval jelezte, hogy nem véletlen a csapat Eb-szereplése. Gól ugyan nem lett belőle, de megérdemelt volna:

Ettől kicsit magához tért Wales, el is kezdett a kontrákra építeni. A gól végül is csak pontrúgásból jött össze a 10. percben, Bale a hosszúba lövi, a kapus meg a a rövid sarok felé vetődik (1–0):

A gól után langyos vízben tapicskoltak a játékosok, túl sok minden nem történt, a bíró szerint még Skrtel könyököse sem történt meg. Aztán a 60. percben jött a csereként beálló Duda, aki gyakorlatilag első labdaérintéséből kiegyenlített (1–1):

A szlovákok kicsit felpörögtek, de a játék hamar visszaült, egy Ramsey-fejesen túl nagyon más nem történt, de Robson-Kanu pályára lépett, és első lehetőségéből gólt lőtt a 81. percben (2–1):

És amúgy 2014 októbere óta ez volt az első walesi gól, amit nem Bale vagy Ramsey lőtt.

A győzelem történelmi, Wales ugyanis 58 év után szerepelt ismét nagy tornán, ráadásul rögtön győzelemmel kezdte történelme első Eb-jét.

Wales: Ward – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen, Ramsey (Richards, 88.), Edwards (Ledley, 69.), J. Williams (Robson-Kanu, 71.) – Bale

Szlovákia: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Svento – Hrosovsky (Duda, 60.), Kucka – Mak, Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 60.)

Wales–Szlovákia 2–1 (1–0)
Gól: Bale (10.), Robson-Kanu (81.), ill. Duda (61.)

(Fotó: AFP)

A magyarok Ausztria elleni győzelem 4.9-szeres pénzt ér, ennyire nem hisznek bennünk. Te viszont nyerhetsz a csapattal együtt!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában