A labdarúgásunk bűzös, egyre mélyülő pöcegödrébe vezet el 2014 egyik legjobb könyve, mely sokkolóan őszinte, és néhol fülsiketítően, zavarba ejtően szókimondó. Wilson Raj Perumalnak, korunk a modern futball legnagyobb fogadási csalójának önvallomása, A bundakirály.

– Üzletet csinálni vagyunk itt – támadta le egyből az edzőt az a hülye fasz.
– Üzletet - kerekedett el az edző szeme. – Mi a fenéről beszélsz?
– Azt akarja mondani, hogy a felettesei nem tájékoztatták semmiről? – kérdezte Rajendra Prasad, mint egy ostoba pöcsfej.
– Nem – válaszolta az edző. – Senki sem mondott semmit.
Rajendra Prasad tudtán kívül újra kibaszott velem.

Ez egy átlagos részt emeltem ki a könyvből, hogy érzékeltessem, tényleg az van leírva, ami vélhetően elhangzott. Nincs emufeminizmus, nincs köntörfalazás, nincs lágyítás, kapjuk az arcunkba a sötét, elszomorító, fájdalmas valóságot. A könyv főhőse Wilson Raj Perumal, a 49 éves, Szingapúrban született, de felmenői révén dél-indiai, tehát tamil származású csaló évek óta hazánkban él, szabadlábon, kellemes körülmények között, vidáman. A labdarúgás történetének leggátlástalanabb csalója, a FIFA által leginkább keresett bűnöző feldobta bűntársait a magyar rendőrségnek, így ő tanúvédelem alatt mosolyogva interjúkat ad, meg hát megírta ugye a történetét. Nem egy szimpatikus ember, és minél kevésbé az, annál inkább el akarod olvasni a könyvet.

Meg persze azért, hogy beleláss ebbe az undorító világba, melyben egyetlen vezérlőelv van: a pénz. Az egész világot behálózó bűnszövetkezet felfoghatatlan mennyiségű pénzt keresett, és elképesztő mennyiségű meccset vett meg, amit le is ír a könyvében. Alaposan dokumentált csalás, korrupció, eladott mérkőzés.

Gyanús, hogy akad olyan meccs, ami alatt megőrülve drukkoltál kedvencednek, csakhogy akkor már rég le volt zsírozva az eredmény. A hogyant meg leplezetlenül leírja Perumal, te meg már sosem fogsz tudni úgy meccset nézni, hogy ne kezd el érezni a bizsergést a kételytől. Vajon eladták? A főhőst 2011-ben tartóztatta le a finn rendőrség, azóta pedig készségesen együttműködik a nyomozókkal. És szerencsére közben velünk is megosztotta a sztorit.

Hogy igazak-e?

A szerzők, Righi és Piano elmesélték, hogy ellenőrizték a könyvben szereplő történeteket, adatokat és személyeket, a könyvben leírtak hitelességét az is alátámasztja, hogy Perumal több országban együttműködött a hatóságokkal, amelyek kivétel nélkül elfogadták a vallomását.

Wilson Raj Perumal – Alessandro Righi – Emanuele Piano: A bundakirály
Twister Media kiadó, 2792 Ft

Itt tudod megvenni most!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Még hogy a női úszók mellben nem lehetnek erősek? Ismerd meg Andreát

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

További cikkeink a témában