Megújult Xavi érkezése után az addig problémás és sérülékeny szélső.

Úgy tűnik, Ousmane Dembélé végre megtalálta a helyét. A szélsőt 2017-ben igazolta Neymar helyére a Barcelona, de közel sem tudta a remélt teljesítményt hozni. Ráadásul rengeteget volt sérült és a hozzáállásával is akadtak gondok. Egy évvel ezelőtt szinte biztosra vehető volt, hogy az idén nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, elhagyja a Barcelonát. Végül azonban maradt, és egyelőre a tavasszal mutatott jó formája a mostani idénykezdetben is kitart. Dembélé konstansan jól futballozik, és ami legalább ennyire fontos: egészséges.

A BL-csoportkör első fordulójában két gólpasszt osztott ki, eddig öt meccse van a szezonban, egy góllal és négy gólpasszal áll. Xavinál a teljesítményével kivívta, hogy egyelőre biztosan helye van a kezdőben, és edzője legutóbbi nyilatkozata szerint Xavi nagyon elégedett Dembélével.

„Jól érzi magát, boldog, ez pedig nekem és a csapatnak is fontos. Jó formában van, gólokat szerez, gólpasszokat ad. Nem akarom túlságosan dicsérni, de jelenleg az egy az egy elleni helyzetekben a legjobb formában levő Neymar szintjén van”

mondta Xavi. Aki azt is hozzátette, hogy a befejezések terén fejlődnie kell Dembélének, több gólt vár tőle.

Lewandowskinak nincs gondja a gólszerzéssel:

Lewandowski már az első barcás BL-meccsén történelmet írt

Nem csak a Bayern Münchenben tud gólt rúgni. Sőt.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában