Két piros lapot kapott a Barcelona, a legvégén nem adtak meg egy jogosnak tűnő büntetőt a katalánoknak, így érthető módon volt bosszús Xavi.

A címvédő Barcelona egy Getafe elleni 0–0-val kezdte a La Ligát. Raphinhát az első félidő végén állította ki a játékvezető, Xavit pedig a 70. percben, miután egy szabálytalanság után reklamált a Barca-edző. Közben az 57. percben Mata kapott pirosat a hazai csapatból.

A Barcelona a meccs legvégén tizenegyeshez juthatott volna, Araujót megrúgták a tizenhatoson belül, végül azonban elmaradt a büntető, a játékvezető és a VAR úgy ítélte meg, hogy előtte Gavi kezéhez ért a labda – az esetről készült videó ide kattintva nézhető meg. A két félidőben összesen 25 perc volt a hosszabbítás, a meccs így közel két és fél órát tartott.

A meccs után Xavi kitért a tizenegyesre:

„A tizenegyesnél nem láttam kezezést. Korábban azt mondták, hogy hasonló esetben csak akkor fújják be a kezezést, ha egyértelmű az eset.”

Majd kitért az extra hosszú meccsre:

„Tiszta játékidőre van szükségünk a fociban, mert jelenleg hülyét csinálunk magunkból. Ha a La Liga termékként akarja eladni a bajnokságot, akkor amit ma láthattak a nézők, az egyáltalán nem volt pozitív.”

A kiállításáról ezt mondta:

„Szóltam, hogy túlságosan sok szabálytalanságot engednek meg a Getafének, ezért állítottak ki. Néhány napja egy megbeszélésen azt mondták, hogy megértőbbek lesznek az edzőkkel szemben az ilyen helyzetekben.”

Ez is érdekelhet:

Klopp Szoboszlait dicsérte a Chelsea elleni rangadó után

Végigjátszotta a Chelsea elleni rangadót Szoboszlai Dominik.

Olmo mesterhármasával ütötte ki a Leipzig a Bayernt a Szuperkupában

Harry Kane bemutatkozott a Bayernben, de kupa nélkül maradt.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában