Brutálisan menő lehet a jövő évi iPhone
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Apple nem akárhogy készül az iPhone tízéves jubileumára: ha igazak a pletykák, akkor jövőre olyan telefont mutatnak be, aminek a teljes előlapját kijelző fedi.

Handrás figyelt fel rá, hogy a rendszerint elég megbízható infókat szállító John Gruber néhány elég merész pletykát szellőztetett meg a jövőre érkező iPhone-ról, amiről annyit már eddig is sejteni lehetett, hogy nem az idén szeptemberben bemutatkozó iPhone 7 kicsit felpimpelt változata lesz, hanem egy sokkal komolyabb eresztés.

A hírek szerint a 2017-es iPhone teljesen megújult külsővel érkezik majd, aminek legfontosabb eleme a teljes, vagyis az egész előlapot lefedő kijelző lesz. Ez azt is jelenti, hogy ami eddig a kijelző alatt vagy felett volt, az minden a kijelzőben lesz, vagyis többek között az ujjlenyomat-olvasó és a kamera is. Ez elsőre elég meredeknek tűnik, de szabadalom-szinten már az összes ehhez szükséges technológia létezik, így a kérdés inkább az, hogy az Apple tényleg meg tudja-e ezt csinálni már jövőre.

A teljes kijelzős megoldás azt is lehetővé tenné, hogy miközben a kijelző mérete akár nőhet is a mostanihoz képest, a telefon összességében mégis kisebb lesz, mint az iPhone 6/6s Plus, így az is lehetségessé válna, hogy az Apple a valamennyire kényszerből kitalált új dizájnról visszatérjen a klasszikus, szögletesebb formához (lásd: iPhone SE).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.