Először az acéltokos Apple Watch 9 tokjai készülnek majd az új eljárással, amit aztán egyre több termékre kiterjesztenének.

Az Apple Watch következő szériájához – amit szeptember 12-én mutatnak be – 3D-nyomtatással készül majd az acéltok. Ezzel időt és költséget is csökkent a cég, illetve alacsonyabb a gyártás anyagszükséglete. Az acéltokos Apple Watch-ok a cég teljes órakínálatának a tíz százalékát adják, a többség alumíniumból készül.

Ha bejön az eljárás, az Apple a következő években más termékeinél is átáll a 3D-nyomtatásra.

A cég a hírek szerint kezdetben a közelgő Apple Watch 9 gyártásához teszteli a technológiát, és ha minden jól megy, az Apple az elkövetkező években több termék – Mac, iPad – gyártási folyamatába is integrálja azt - jelentette a Bloomberg szerdán.

Jelenleg az Apple Watch-ok vázához fémlapokat vágnak megfelelő formára, a 3D-s nyomtatással jóval kisebb a felesleg. Az Apple Watch 9 bemutatója után – a Bloomberg szerint – a titántokos Apple Watch Ultra következő, jövőre esedékes frissítésénél is 3D-nyomtatást alkalmaznak majd.

Ezen kívül a nyomtatott tokokat újrahasznosított anyagokból állítanák majd elő. Az újrahasznosított alumínium már standard az Apple-nél: 2021-ben átlagosan a termékekben lévő alumínium 59%-a származott újrahasznosított forrásból, míg „sok termék” burkolata máris százszázalékban újrahasznosított alumíniumból készül.

(Forrás: Bloomberg, CNBC, fotó: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Évtizedes színvilágával szakít az Apple az új iPhone-ok érkezésével

Már Hérakleitosz is megmondta, hogy „semmi sem állandó, csak a változás maga”, és ez még az iPhone-okra is igaz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Úgy nézhet ki az iPhone 16, mint az egyik legikonikusabb iPhone

Látványosan néz ki, de nem tudni, mire jó a sci-fibe illő laptop, amit a Lenovo dobhat piacra

További cikkeink a témában