Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amíg te a szerelmet kerested, valaki szorgalmasan mentegette a "kurvák" képeit, és ebből akart pénzt csinálni.

A csávót Stuart Colianninak hívják, és az összegyűjtött képeket olyan fejlesztőknek akarta eladni, akik mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkoznak, és azon belül is az arcfelismerés fejlesztése miatt lenne szükségük minél több csücsörítős szelfire.

Colianni felfedezett egy kiskaput a Tinder programkódjában, melyet kihasználva írt egy olyan szkriptet, ami mindennemű beavatkozás nélkül temérdek mennyiségű képet tudott lementeni egy merevlemezre. Az így létrehozott adatbázist elnevezte Emberek a Tinderről-nek, majd felpattintotta a netre - közelebbről a Google tulajdonában lévő Kaggle-re - eladásra.

Miután kiderült, hogy emberünk nem teljesen legális módon jutott hozzá a képekhez, a Kaggle-ről törölték a fájlokat, azonban Colianni szkriptje még mindig elérhető a GitHubon.

A srác mindenestre nem látja, miért nem teljesen frankó, amit csinált.

- magyarázta. Nos, azért, kedves Stuart, mert a műsorod nem csak etikátlan, de ráadásul még jogsértő is.

Erre egyébként ő maga akkor jött rá, amikor a Tinder, észlelve, hogy itt bizony rengeteg felhasználó érdekei sérültek, utánanyúlt a dolognak, és levélben kérte az adatok eltávolítását a Google felületéről.

Van azonban még egy kis plusz csavar a történetben. Igaz, hogy Colianni az Emberek a Tinderről címet adta az adatbázisnak, de a szkriptjében egy sokkal kevésbé hízelgő néven emlegette azokat, akiknek a képeiből pénzt akart csinálni.

Jól látod, az objektumokra kurvákként (hoes) hivatkozik.

Nos, sajnálja még valaki ezt a szegény, jóhiszemű programozót, aki csak könnyen hozzáférhető adatbázissal szerette volna segíteni a mesterséges intelligenciák fejlesztését?

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.