Az óra öltöztet, ahogy a mondás tartja, de egy igazi kocka természetesen nem éri be egy normál időmérő eszközzel. Íme öt olyan kiegészítő, ami extra funkciókkal is bír, de minimum egy GPS vevő legyen benne.

1. A fitneszbajnok

A Nike nem most kezdte a szakmát, ha sporthoz kapcsolódó digitális kiegészítőkről van szó, így nem meglepő, hogy a legkomolyabb Nike+ SportWatchba belepakoltak mindent, ami csak a testmozgáshoz (azon belül is leginkább a futáshoz) szükséges. GPS vevő, kalória- és lépésszámláló, stopper, stb., illetve egy remek közösség oldal, ahol az eredményeinket rögzíthetjük, vagy akár meg is oszthatjuk másokkal.

2. A japán

A Sony is már a sokadik óráját nyúzza és természetesen a lagújabb SmartWatch a cég csuklón hordandó zászlóshajója. A beépített GPS vevő természetesen nem hiányozhat a készülékből, így a fitnesz funkciók itt is erősek, ám Androidos telefonunkkal is összeköthetjük az okos órát, így azonnal értesítést kapunk ha hívnak, de ha beállítjuk, a Facebook minden apró rezdülését is nyomon követhetjük.

3. Az aktív amcsi

A Motorola még egy picit feljebb tornázta az előző két versenyző által kínált funkcionalitást, ugyanis azon túl, hogy tökéletes sporttárs, a MotoACTV (hasonlóan a Sony-hoz) a másodlagos kijelző szerepét MP3 lejátszással és az ehhez elengedhetetlen fülhallgató kimenettel fejeli meg. Mindez egy igen jó sikerült, morcos és strapabíró fekete-vörös köntösbe bújtatva az egyik legsokoldalúbb okosórává teszi a MotoACTV-et.

4. Az e-tintás

A Pebble igazi sikertörténet. Pár srác kitalálta, hogy milyen jó lenne egy e-ink technológiát használó (mint ami az e-könyv olvasókban is szolgálatot teljesít), de fullos okosóra, így a prototípust és az ötletet feldobták a Kickstarter oldalra, ahol pár hét alatt a várt 100 ezer dolláros befektetés százszorosát keresték meg. Az áramot szinte alig fogyasztó monokróm kijelző egy stílusos fémházban kapott helyet és természetesen a Pebble is mindent megjelenít és tud, amit csak egy okostelefonhoz kapcsolt másodlagos kijelző esetében el tudunk képzelni. Ráadásul mivel a Pebble szoftverkörnyezete bármely fejlesztő számára hozzáférhető, így gyakorlatilag a lehetőségek kimeríthetetlenek a jövőre nézve.

5. Én vagyok az okosóra

Olaszországból érkezik az ötös legkomolyabb versenyzője az i'm watch. Ez a kiegészítő valahol az összes előző eszköz esszenciája, hiszen hasonlóan a Pebble-hez, itt is kifejezetten igényes a fém óratok, de színes a kijelző és minden előző okosórás funkciót tud, amit itt felsoroltunk. Ám az i'm watch megálmodói továbbmentek eggyel, hiszen itt már saját zenéi cloud szolgáltatást is kapunk, ráadásul, ha valaki bomlik a ritka alapanyagokért, akkor a standard aluház helyett kérheti karbonból, ezüstből, de akár fekete(!)aranyból is a saját i'm óráját.

Tetszett? Akkor nézd meg a Radar sorozat többi cikkét is!

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában