És bizony pikantériából nem keveset tartogat nekünk, ugyanis titkosszolgálati jelentések mellett pszichiátriai kísérletekről, titkos kutatásokról, valamint UFO-észlelésekről szóló beszámolók is várnak ránk, amennyiben van elég időnk és türelmünk – na meg kedvünk. De hát kinek ne lenne?

De olvashatunk akár náci háborús bűnökről, a kubai rakétaválságról, a láthatatlan tintáról vagy a Stargate-projektről is, amelynek keretében ugyebár

telepatikus kísérleteket is végeztek – az alanyok mentális erejét, valamint természetfeletti képességeit vizsgálták. És bizony köztük volt a Magyarországon is kanalakat hajlítgató Uri Geller is.

A BBC arról ír, hogy Uri Geller képes volt lemásolni egy másik szobában lerajzolt képet úgy, hogy egyszer sem látta azt, és nemcsak a jelentés, hanem még az ominózus rajz is megtekinthető:

A szóban forgó 12 millió oldalnyi dokumentumot még 1995-ben oldották fel a titkosítás alól Bill Clinton utasítására, azonban ennek ellenére gyakorlatilag lehetetlen volt elolvasni azokat, ugyanis csupán négy washingtoni számítógépen lehetett hozzáférni az adatokhoz, még pedig korlátozott időtartamban. Egyszóval a CIA mindent megtett azért, hogy ellehetetlenítse a dokumentumokhoz való hozzáférést, azonban a MuckRock újságíró-szervezet által 2014-ben kezdeményezett pernek köszönhetően a hírszerző ügynökségnek lazítania kellett a nadrágszíjon.

A CIA tavaly jelentette be, hogy az nyilvánosságra hozza szóban forgó dokumentumokat, és azokat elérhetővé teszi a saját honlapján. Szóval amennyiben szánnál egy kevés – vagy nem kevés – időt a dologra, erre tessék. Szerintünk nem fogod megbánni.

(forrás: BBC, Engadget)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában