A több mint 4000 tételből 26 magyar kötődésű.

Az Intercept megszerezte a Facebook titkos tiltólistáját (Dangerous Individuals and Organizations, DIO), amelyen több mint 4000 olyan személy/zenekar/szervezet/stb. szerepel, akik/amik terrorizmushoz, gyűlölet-bűncselekményhez és egyéb bűncselekményekhez való kötődésük miatt nem lát szívesen felületén a közösségi óriás.

A moderátorok három csoportba sorolják a listán szereplőket:

  • Súlyos offline károkozók – például azok, akik a civilek ellen elkövetett erőszakos cselekményekhez köthetőek (terroristák, terrorcsoportok)
  • Erőszakos, nem állami kötődésű cselekvők (mint a szír polgárháború lázadói)
  • Azok, akik megsértik a Facebook gyűlöletbeszédre és a veszélyes szervezetekre vonatkozó irányelveit, vagy offline erőszak elkövetésének szándékát mutatják.

Azt pedig már a Telex szúrta ki, hogy ezen a bizonyos Facebook-feketelistán összesen 26 magyar kötődésű zenekar, szervezet, portál – mint például a Romantikus Erőszak, Nyilaskeresztes Párt, Kuruc.info – is szerepel.

A teljes listát ITT tudod megnézni.

Ha már Facebook:

A Facebook-összeomlásától ihletet kaptak az internet népművészei

Várható volt, hogy lesznek mémek a nagy leállásról. Lettek is.

Ez is érdekelhet:

Ezt látják az utasszállítók pilótái a ferihegyi fel- és leszállásoknál

Egyenesen a pilótafülkéből nézheted végig a budapesti indulásokat, megközelítéseket, légi ráfordulásokat és landolásokat, ráadásul közben csodálkozhatsz a látványon, amire máskülönben aligha lenne lehetőséged.

(Forrás: Gizmodo, Intercept, Telex, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Fejlesztési harcba kezdett a Microsoft, miután a Google előkapta a Bardot
További cikkeink a témában