A Gazprom Bitcoin-farmot épít Szibéria közepére
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elmúlt hónapok meggyőzték az oroszokat, hogy érdemes a Bitcoinnal foglalkozni.

A Bitcoin soha nem volt olyan erős, mint az elmúlt hónapokban, tegnap fennállásának 12. születésnapján konkrétan ismét rekordot döntött:

Az időzítés nem a legjobb ahhoz, hogy most szállj be a Bitcoin-bizniszbe, kivéve, ha egy végtelen pénzzel és gázmonopóliummal rendelkező orosz nagyvállalat vagy.

Az orosz állami vállalat Szibériában az olajfúrótornyok közvetlen közelébe építene Bitcoin-farmokat. Az elképelésük szerint lényegében a tornyok által termelt gázokat hasznosítanák újra, hogy kriptovalutához jussanak.

De hogy?

Az olajfúrás folyamata felesleges gyúlékony gázokat szabadít fel, leginkább metánt és extra földgázt, a tornyok ezeket a gázokat nem száz százalékban hasznosítani. Az olajvállalatok rendszerint elégetik a fölösleges gázt, hogy ne szivárogjon a légkörbe. Ezért látható, hogy a fúrótornyok olykor lángot szórnak működés közben

A folyamat így sem túl gazdaságos, mivel az így keletkező hő és szén-dioxid szintén kárba megy. A Gazprom terve azt, hogy ezt a felszabaduló hőt villamosenergiává alakítják, amivel aztán Bitcoin-farmokat működtetnének. A technológia egyébként nem új keletű, az Egyesült Államokban már használnak hasonló elven működő rendszereket a rendkívül energiaigényes Bitcoin-farmok ellátásához.

A Futurism azt írja, hogy a Gazprom nem saját magának bányászik Bitcoint, hanem felajánlják a lehetőséget ezzel foglalkozó cégeknek, hogy biztosítják a berendezéseik energiaellátását. A hírek szerint a projekt sikeres, mivel egy Bitcoin-bányászattal foglalkozó cég az elmúlt egy hónapban 1,8 egységet tudott kibányászni, ami nem kevesebb, mint 50 ezer dollárt jelent.

Kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.