Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elég cinkes dolog derült ki a kínai gyártó egyik reklámjáról, de azt azért nem mondanánk, hogy nagyon meglepődtünk. Azon már annál inkább, hogy hogyan derült ki.

Történt, hogy a Huawei az egyik, kifejezetten Egyiptomba szánt reklámjában egy méregdrága tükörreflexes fényképezőgéppel készített képeket próbálta úgy eladni, mintha az a Nova 3 szelfikamerájával készült volna. Nem szép dolog, de aki nem barlangban nevelkedett, az mostanra már rájött, hogy a reklámokban nem mindig mondanak igazat, a mobilgyártókról meg történetesen eddig is lehetett tudni, hogy előszeretettel élnek ezzel a fogással.

Ami ennél sokkal tanulságosabb, hogy hogyan derült fény erre az egészre. Nos, a reklám egyik főszereplője, Sarah Elshamy valamiért úgy gondolta, hogy tök jó ötlet lesz kirakni az Instagramra egy "behind the scenes" fotót, amin történetesen az látszik, ahogy a férfi főszereplő úgy tesz, mintha szelfizne, előtte a DSLR-kamerával.

Hogy Elshamy miért gondolta, hogy ez jó ötlet lesz, nem tudjuk, de az biztos, hogy a bejegyzés azóta eltűnt az Instagramjáról, szóval valószínűleg szóltak neki, hogy ezt annyira nem kéne. Ami viszont az interneten történik, az már az interneten is marad, a Huaweinek pedig minden bizonnyal következik egy nem túl kellemes magyarázkodás, hogy ezt akkor így hogy gondolták.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.