A Huawei megint egy lépéssel mindenki előtt jár

És ehhez még egy új telefont sem kellett bemutatniuk.

Elég volt megvillantaniuk az új, HiSilicon 980 processzorukat, ami legalább két dologban biztosan többet tud, mint akár a Qualcomm, akár az Apple, akár mindenki más procijai:

  • egyrészt, ez az első processzor, ami 7 nanométeres gyártási technológiával készül, így a fogyasztása garantáltan jobb lesz, mint a mai, 10 nm-es processzoroké,
  • másrészt, ez az első olyan proci is, ami már támogatja az 5G-s adatátviteli szabványt.

Huawei Kirin 980 review: Feels good in the hand. . . . #huawei #ifa #kirin980

1,725 Likes, 10 Comments - Android Central (@androidcentral) on Instagram: "Huawei Kirin 980 review: Feels good in the hand. . . . #huawei #ifa #kirin980"

Az új prociban emellett új grafikus processzor is van, a Mali-G76, valamint két NPU a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokért, ami a Huawei állítása szerint percenként 4500 különböző képet képes azonosítani. A Kirin 980 wifiben is magasan veri a konkurenciát, az 1732 MB/s-os sebesség majdnem a duplája annak, amit a Qualcomm leggyorsabb processzora képes felmutatni ezen a téren.

Bár a Kirin 980 várhatóan csak az október 16-án érkező Huawei Mate 20-ban bukkan fel először, arról, hogy mire számíthatunk, már lehet némi elképzelésünk, hiszen a procival készült benchmark-tesztek már tavasszal kiszivárogtak.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon