És ehhez még egy új telefont sem kellett bemutatniuk.

Elég volt megvillantaniuk az új, HiSilicon 980 processzorukat, ami legalább két dologban biztosan többet tud, mint akár a Qualcomm, akár az Apple, akár mindenki más procijai:

  • egyrészt, ez az első processzor, ami 7 nanométeres gyártási technológiával készül, így a fogyasztása garantáltan jobb lesz, mint a mai, 10 nm-es processzoroké,
  • másrészt, ez az első olyan proci is, ami már támogatja az 5G-s adatátviteli szabványt.

Huawei Kirin 980 review: Feels good in the hand. . . . #huawei #ifa #kirin980

1,725 Likes, 10 Comments - Android Central (@androidcentral) on Instagram: "Huawei Kirin 980 review: Feels good in the hand. . . . #huawei #ifa #kirin980"

Az új prociban emellett új grafikus processzor is van, a Mali-G76, valamint két NPU a mesterséges intelligenciával kapcsolatos feladatokért, ami a Huawei állítása szerint percenként 4500 különböző képet képes azonosítani. A Kirin 980 wifiben is magasan veri a konkurenciát, az 1732 MB/s-os sebesség majdnem a duplája annak, amit a Qualcomm leggyorsabb processzora képes felmutatni ezen a téren.

Bár a Kirin 980 várhatóan csak az október 16-án érkező Huawei Mate 20-ban bukkan fel először, arról, hogy mire számíthatunk, már lehet némi elképzelésünk, hiszen a procival készült benchmark-tesztek már tavasszal kiszivárogtak.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon