Mármint a számukra nem várt fordulat, hiszen az emberek nagy része számára eléggé nyilvánvaló, hogy a Föld laposságát tudományosan nem lehet bizonyítani. Valami mást viszont igen.

Ha jól értjük, a terv nagyjából az volt, hogy megállnak egymástól öt kilométerre, egyikük egy kamerával, a másikuk pedig egy elemlámpával, és az elemlámpás megpróbál átvilágítani a köztük felállított két lyukas falon. Ilyen távolságban a Föld görbülete miatt teljesen sík területen nagyjából két méter szintkülönbségnek kell lennie, vagyis ha az elemlámpa át tud világítani a lyukakon, akkor a Föld lapos, ha viszont fel kell emelni ahhoz, hogy a kamerában látszódjon a fénye, akkor a Föld gömbölyű. Na és akkor...

A Netflix által a laposföldhívőkről forgatott dokumentumfilm, a Behind the Curve egy érdekes dologra mindenképpen rávilágít (bocsánat), mégpedig hogy furcsa módon ők is hisznek a tudományos megközelítésben, csak úgy tűnik, az eredményeket nem hajlandóak elfogadni. Mondjuk jó kérdés, hogy akkor miért próbálkoznak egyáltalán ilyen kísérletekkel, de ezt tőlük kéne megkérdezni.

És ezt olvastad már?
Roppant hirtelen, mindössze néhány óra alatt alakulhatott ki a Hold