A jachtok és jetskik után itt egy újabb vízi szórakozás a tehetőseknek, a mini tengeralattjáró, amit akár a Bentaygával is lehúzhatunk a vízpartra.

Még csak terveken létezik, de ha valóra váltják, akkor a tehetősek egyik új játékszere lesz ez a Nemo névre keresztelt mini tengeralattjáró. A minit pedig szó szerint értjük, a jármű ugyanis 2,8 méter hosszú, 2,3 méter széles és 1,55 méter magas, ezzel kisebb alapterületen elfér, mint két jetski. A tömege pedig 2,5 tonna, egy Bentaygával simán vontatható.

A buborékformájú kabinban ketten férnek el, a kezelő pedig át is adhatja a távirányítót az utasának, hogy ki tudja próbálni a búvárkodást.

A Nemo három csomós sebességre képes, és legfeljebb 100 méteres mélységbe merülhet, egy feltöltéssel 8 órán keresztül is tart a szórakozás.

A kompakt méreteinek köszönhetően elfér egy nagyobb jacht tárolójában, ahonnan vízre lehet engedni.

Sejtheted, hogy a mini tengeralattjárót csak a luxusjachtok tulajdonosai engedhetik meg maguknak,

a Nemo ugyanis 975 ezer euróba kerül, ami 340 millió forintot jelent. A gyártása akkor kezdődik, ha összejött elég megrendelő, a jármű kezelését pedig egy 12 napos kurzuson tanítják meg Curaçao szigeténél, a Karib-tengeren.

Itt egy házilag készült, jóval olcsóbb alternatíva:

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában