Felkészülés?

A NASA lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megértetni, hogyan reagálhatnak az emberek arra az esetleges bejelentésre, hogy más bolygókon is találtak intelligens élet nyomaira utaló jeleket. Azt is vizsgálják majd, hogy a különböző vallások, hogyan tehetik magukévá és illeszthetik tanításaikba a földön kívüli élet lehetőségét

– a munkában keresztény, muszlim és zsidó vallástudósok és gyakorló papok vesznek részt. Jelenleg ott tart a kezdeményezés, hogy egy lelkészt, valamint 23 teológust már állományba is vettek.

A projekt akár időszerű is lehet, ugyanis a karácsonykor útnak indított James Webb űrteleszkópnak megvan a képessége arra, hogy nagyon távoli csillagokat és bolygórendszereket, valamint az élet eredetét tanulmányozza és elemezze, abból a szempontból is, hogy vajon alkalmasak-e emberi életre.

A NASA asztrobiológiai intézetének volt vezetője, Carl Pilchert szerint elfogadhatatlan annak a feltételezése, hogy a világegyetemben sehol másutt nincs élet, amikor több mint százmilliárd csillag van csak ebben a galaxisban, és több mint százmilliárd galaxis van a világegyetemben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Western Journal, MTI, fotó: Sierra Nevada Corporation)

És ezt olvastad már?
Tudod, miért éppen négy számjegyből áll a PIN-kód?
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!