Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Január végén ez még nem nagy szó, de Carl Pei új cégének első bejelentése eddig simán az év trollkodása.

Persze sejteni lehetett, hogy közeleg valami (a továbbiakban megpróbáljuk hülye szóviccek nélkül abszolválni a cikket), hiszen a techguru cégének már a neve is rendhagyó: Nothing, azaz Semmi.

A befektetők és az alapító személye miatt azonban senki nem gondolta, hogy egy viccről lenne szó. Olyan arcok tettek pénzt Pei vállalatába, mint például az iPod feltalálója, Tony Fadell, a Twitch társalapítója, Kevin Lin vagy a Reddit igazgatója, Steve Huffman.

Carl Pei

A névadást Pei ezzel magyarázta:

Pei hitvallása egyébként meglehetősen rendhagyó, épp ezért rendkívül szimpatikus:

Ami nagyon jól hangzik, de mégiscsak egy techcég fejéről beszélünk, vagyis bármennyire tetszetős a vízió, mégiscsak el akar majd nekünk adni valamit.

Hogy mégis mit, arra nyilvánvalóan az egész szcéna kíváncsi, de a Nothing első bejelentése hatalmas koppanás volt mindenkinek, aki azt hitte, hogy a tegnap közzétett promóciós klipből bármi ki fog derülni.


Ez pedig tényleg a nesze Semmi, fogd meg jól (bocsánat!) tipikus esete. A klip azt hivatott bejelenteni, hogy a Nothing feltalálta a Semmit.

Ezzel persze Pei azt akarta kommunikálni, hogy a cég az abszolút nulláról kezdve fogja felépíteni a termékpalettáját, de mivel mindenki konkrétumokat várt, a videó még úgy is vicces, hogy egyébként van értelme.

A tervek szerint a Nothing 2021 első félévében jön ki az első kütyüivel, melyekről egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy okoskiegészítők vagy mobiltelefonok lesznek-e, esetleg valami egész más szegmensben szállnak be a pénzünkért folyó versenybe.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.