Igen, tudjuk, a lemezjátszó tisztára 2011, mi meg őskövületek vagyunk, de ha megnézed ezt a tízes listát, akkor egész biztosan megjön a kedved hozzá, hogy előtúrd a régi bakeliteket a szekrény mélyéről.

Audiowood Barky Turntable

Ebből a fatörzsből készült lemezjátszóból évente mintegy 10-15 darab készül, így hacsak nem vagy nagyon peches, soha nem fog veled megtörténni, hogy belépve egy idegen lakásba a saját lemezjátszódat látod viszont az asztalon. Ha az üvegtányértól és az RB303 kartól nem fogsz azonnal padlót, akkor a 460 ezer forintos árától biztosan, dehát a minőségért fizetni kell.

Még több infó itt

Urban Outfitters hordozható lemezjátszó

Ha még mindig nem tettél le róla, hogy te legyél a hipszter a családban, akkor pontosan tudod, hogy egy akármilyen lemezjátszó ma már édeskevés hozzá, hogy kilógja a sorból. Ezzel az uzsidobozra hajazó USB-s cuccal viszont egy csapásra visszanyered a lépéselőnyt a sok pozőrrel szemben.

Reboot Record Player

Ezt a minimalista lejátszót olyan férfiaknak ajánljuk, akiknek a zsebében iPhone lapul, a garázsukban pedig egy hetes Golf áll, egyszóval mindenkinek, aki szereti az egyszerű, letisztult, tökéletes dolgokat. 180 dollár. Van még kérdés?

Még több infó itt

Urban Outfitters Ovel USB Turntable

Ha nem kizárólag a póz miatt veszel lemezjátszót, hanem mert tényleg szereted a bakeliteket hallgatni, akkor az Ovel USB Turntable a tökéletes választás, amellyel digitalizálni is tudod a lemezeidet, így bármikor és bárhol hallgathatod őket. Az eredeti John Lennon bakelitünket azért nem dobnánk a kukába digitalizálás után sem, de 200 dollárért remek mókának ígérkezik régi Abba lemezeket és Flashdance soundtracket digitalizálni.

Még több infó itt

AMG V12

Az AMG jelzés nem csak akkor jó előjel, ha egy Mercedes hátuljára van odabiggyesztve, hanem akkor is, ha az Analog Manufaktur Germany rövidítést takarja, akik nem kevés öniróniával játszottak rá a névhasonlóságra. Első lemezjátszójuk, a Viella 12 (V12, érted!) maga a megtestesült tökéletesség, és a maga kategóriájában nagyjából ugyanazt a színvonalat képsviseli, mint egy S63 AMG.

Még több infó itt

Star Trek Enterprise lemezjátszó

Sajnos, ahogy a valódi Enterprise, úgy ez a lemezjátszó sem létezik, csak egy ügyes dizájner munkája. Pedig ott lenne a helye a rohamosztagos sisak mellett a polcon.

Még több infó itt

Gakken Premium Gramophone

Ha szeretsz a nagyapád ruháiban járni és esküszöl, hogy Bing Crosby a világ legjobb énekese... akkor útban a pszichológusod felé nyugodtan ugorj be a Japan Trend Shopba (igen, tudjuk, hogy webshop, de mindegy) ezért a stílusos gramofonért, amivel nem csak nagyanyád kedvenc dalait játszhatod le autentikusan, de saját hangfelvételeket is rögzíthetsz vele bakelitre. Szerencsére az ára is a harmincas években ragadt, így mindössze 126 dollárért megrendelhető.

Még több infó itt

UO X Dansette Sterling Standing Record Player

Ezt a lejátszót azoknak a hardkór múltba révedőknek ajánljuk, akik inkább összeesnek végelgyengülésben, ha nincs a közelben egy narancssárga, buborékformájú szék. A lábai leszedhetők, így 250 euróért bárhol eltévedt NDK-s turistának álcázhatod magad.

Még több infó itt

Lusso Art Deco Turntable

Ki mondta, hogy a stílus nem pénz kérdése? Hát, nem volt igaza. Ez a gyönyörű, art decós lemezjátszó, a Lusso ugyanis 47 ezer dollártól indul. Persze megteheted, hogy néhány műanyagpoharat lemázolsz fekete-ezüst csíkosra, a közepére meg odaraksz egy lemezjátszót, de attól félünk, hogy a barátaid a golfklubból elég gyorsan ki fogják szúrni, hogy valami nem stimmel. A szénszálas anyagból készült kar és a titánium test ellenére sem teljesen értjük, hogy mi kerül rajta ennyibe, így elsősroban Apple-felhasználóknak ajánluk jó szívvel.

Még több infó itt

Hammacher Vertical turntable

Ha a lakásod akkora, hogy fürdés közben még pont be tudod kapcsolni a sütőt, akkor az ideális lemezjátszó a Vertical turntable. Mivel négy ceruzaelemmel működik, így masszívan hordozható, tehát bulikba is ideális eszköz.

Még több infó itt

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában