Legalábbis a The Verge újságírója szerint, aki a CES-en próbálhatta ki a kiterjesztettvalóság-szemüveget, és eléggé odavolt érte.

Ebből a szempontból mondjuk a Vuzix okosszemüvege mégsem teljesen olyan, mint a Google Glass, hiszen a Vuzixnál megpróbáltak minden olyan hibát elkerülni, amit a Google elkövetett, és ez nagyrészt sikerült is nekik.

Először is, a Vuzix Glass

nem néz ki iszonyítosan hülyén,

vagyis nagyjából olyan, mint egy átlagos napszemüveg, a megszokottnál kicsit vastagabb szárakkal. Ez elkerülhetetlen, hiszen a Google-höz hasonlóan a Vuzix is a teljes hardvert berakta a szemüvegbe, így tulajdonképpen egy gyengébb teljesítményű androidos okostelefont hordhatunk a fejünkön.

Persze a szemüveg-formátumnak megvannak a maga korlátai, így a Vuzix Blade a négymagos procijával és a 8 megapixeles kamerájával legfeljebb egy egészen belépőszintű oksotelefonnal veszi fel a versenyt, de az elsődleges cél jelenleg nyilván nem is az, hogy lenyomják az iPhone-t.

A Vuzix Blade ugyanúgy a jobb szemünk elé vetíti ki a képet, mint a Google Glass, de a virtuális kijelző jóval nagyobb és tisztább képet ad, mint a Google okosszemüvege. A másik komoly előrelépés, hogy a Vuzis az Amazon Alexa személyi asszisztenst is beépítette a szemüvegbe, így a kereten található irányító panel mellett elvileg kényelmesen, hangirányítással is vezérelhetjük a Blade-et.

A Vuzixnak elég komoly tervei vannak a szemüveggel: a fejlesztői verzió mellett még idén kiadnának egy felhasználóknak szánt változatot is, amiről úgy tervezik, hogy alig ötszáz dollárba fog kerülni, így elkerülnék a Google Glass másik nagy hibáját is, vagyis hogy szinte megfizethetetlenül drága volt.

És ezt olvastad már?
És te kitalálod, hogy melyik volt a legnépszerűbb emoji 2021-ben?