Kicsit össze lehet zavarodva, aki rá van gyógyulva a repülő autókra, hiszen az Airbus idén már a második ilyen jármű bemutatására készül: az elsőt, a Pop.up-ot a genfi autószalonon mutatták be idén márciusban, a párizsi légiszalonon debütáló Vahana viszont ennél is érdekesebb.

Mégpedig azért, mert amíg a Pop.up egyelőre csak egy látványos koncepció, amivel az Airbusnak a hírek szerint egyelőre nincsenek további tervei, a Vahanával nagyon is vannak, és ha minden igaz, a párizsi show résztvevői jövő héten már egy működő prototípust láthatnak.

Az évek óta készülő Vahana egy teljesen automatikusan működő, elektromos hajtású repülőgép-helikopter hibrid, amit az Airbus tervei szerint a telefonunkkal rendelhetnénk magunkhoz, és jelentősen megkönnyítené a városi közlekedést.

Igaz, a bemutató videó szerint egy 18 perces utazás a San José-i Hotel De Anzától a Yerba Buena Parkig (ami közúton is mindössze 14 kilométer) 77 dollárba, vagyis közel húszezer forintba kerülne, vagyis biztosan bele fog telni egy időbe, amíg ez a közlekedési forma az egyszerű halandók számára is valódi alternatíva lesz a taxizáshoz (vagy szerencsésebb országokban az überezéshez) képest.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

Ezekre az iPhone-okra lehet csak letölteni az iOS 18-at

Igazi nagy durranással érkezik az iOS 18

További cikkeink a témában