Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szóval lényegében nem kell csinálnod semmit azon kívül, hogy fekszel egy ágyban 2 hónapon keresztül – itt kell megoldanod az evést, ivást, és egyéb szükségleteket. Ja, és várod az esetleges mellékhatásokat. (Csak viccelünk. Na jó, csak félig.)

Nem hangzik rosszul, mi?

Egyébként tesztalanynak

  • 20 és 45 év közötti férfiakat keresnek,
  • akiknek az egészségi állapotuk kifogástalan,
  • akik nem dohányoznak,
  • akik rendszeresen mozognak,
  • akik nincsenek étrendkorlátozásra szorulva,
  • akiknek a testtömegindexe 22 és 27 között van (ez a normális tartomány),
  • valamint akiknek nincsenek ismert allergiás reakcióik.

A 60 napnyi szimulált súlytalanság után azért még két hétig egy sor vizsgálatnak leszel kitéve, hogy a tudósok megtudják: milyen hatással volt rád a kaland. Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a meló, és úgy érzed, megfelelsz a feltételeknek, itt iratkozhatsz fel a kísérletre – a következő turnus szeptemberben indul, és egészen decemberig tart. (Bár a gyógyászati és fiziológiai intézet honlapjának angol változata is van, a regisztrációs ív kitöltésekor nem árt, ha képben vagy egy kicsit a franciával.)

Ez lenne a célállomás

Még mielőtt feltennéd a nagy kérdést, igen, Toulouse az a hely, ahol a nyáron négyet lőttek nekünk a belgák, de hát itt az ideje kellemes élményekkel is gazdagodni a városban, nem? Ez pedig akár egész jól is elsülhet: könnyen jött pénz, ráadásul a melóval sem kell agyongyötörnöd magadat. Persze, már ha nem fogsz valahogy így festeni a kísérlet után:

(forrás: New York Post, Medes)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.