Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

"Mi a fasz ez?" - kérdezi őszinte megdöbbenéssel az amerikai légierő egyik pilótája a másiktól azon a videón, amit a Pentagon nemrég oldott fel a titkosítás alól. A felvétel 2015-ben készült, amikor egy F/A-18 Super Hornetnek a Raytheon infravörös kamerájával sikerült bemérnie egy azonosítatlan repülő tárgyat.

UFÓ! - vágta rá a felvételt nyilvánosságra hozó To The Stars Academy Arts and Science ufókutató társaság, akikről eddig főleg amiatt hallhattál, mert az alapítója a Blink-182 korábbi énekese, Tom DeLonge, de tagja többek között James Semivan, volt CIA-ügynök és Hal Puthoff, a NASA és az Amerikai Védelmi Minisztérium korábbi munkatársa is.

A társaság szerint a repülő tárgynak nincs szárnya vagy farka, ami felhajtóerőt képezhetne, emellett az sem látszik, hogy bármilyen égésterméket kibocsátana magából,

Hát, lehet, hogy nekünk szegényes a fantáziánk (vagy rossz a szemük), de mi ezen a felvételen csak egy gyorsan mozgó fehér pöttyöt látunk. Az ugyan biztos, hogy nem mindennapos dologról van szó, ha az amerikai pilóták is ilyen izgalmi állapotba kerültek tőle, de tudva, hogy a kínaiak és az oroszok milyen szuperfegyvereket fejlesztenek teljes titokban, ez azért egy kicsit soványka bizonyítéknak tűnik az ufók létezésére.

A konteóhívőknek mindenesetre elég bőséges muníciót adhat, hogy az Amerikai Védelmi Minisztérium sem a Gizmodónak, sem a CNN-nek nem kívánta kommentálni a felvételt, mintha csak szándékosan adnák a lovat az összeesküvés-elmélet alá.

(Forrás: Gizmodo, Vice, Nyitókép: Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.