Akkor ezzel Elon Musk űrvállalata is betört az űrturizmusba.

Űrtörténelmet írt a SpaceX, ugyanis első alkalommal indult Föld körüli pályára csak amatőr űrhajósokból álló személyzettel űrhajó, másképp: ez az első alkalom, hogy az űrhajó fedélzeten nem volt hivatásos, hosszú éveken át kiképzett asztronauta:

]A Falcon 9-es rakéta hátára szerelt Crew Dragon legénységét a milliárdos Jared Isaacman (ő a parancsnok), Dr. Sian Proctor geológus, Hayley Arceneaux orvosi asszisztens (aki az első végtagprotézises űrhajós) és Christopher Sembroski mérnök alkotja, és természetesen ők is kaptak kiképzést, öt hónapon át készültek az űrutazásra.

A csapat három napot át keringhet a Föld körül, a repülés teljesen automatizált lesz, a legénység pedig közben orvostudományi kísérleteket végeznek el, „amelyek kihatással lehetnek a földi egészségügyre, illetve a jövendőbeli űrrepülésekre is”, na meg persze leskelődnek kifelé az űrbe – ilyen látvány tárul eléjük:

Az utazásról egyébként dokumentumfilm is készül a Netflix megbízásából. Az ebből származó bevételekből az amerikai Tennessee állam egyik gyermekkórházát fogják támogatni.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót