Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tényleg nagyon szép dolog, hogy vannak már robotautóink, zsebben hordható szuperszámítógépek meg fejre húzható virtuális valóság-sityak, de egy kérdésünk azért mégis lenne ezekhez a nagyfejű tudósokhoz: hol a francban van már a harminc éve beígért légdeszkánk?

Szerencsére nem csak mi érzünk így, hanem Ryan Craven is, aki miután látta, hogy a technológia mostoha módon elfordult tőle, úgy döntött, hogy nem vár tovább, és megcsinálja magának a saját légdeszkáját

egy deszkából és négy lombfúvóból.

Bár a videó alapján a Mr. Hoverboard-dal (igen, tényleg ez a neve) deszkázni egyelőre közel sem olyan menő dolog, mint ahogy azt Robert Zemeckis annak idején elképzelte, de végül is tud annyit, mint az elektromágnesekkel dolgozó Hendo, amit nemrég maga Tony Hawk mutatott be.

Ráadásul a Mr. Hoverboard otthon is könnyedén összerakható bármilyen műszaki ismeret nélkül. Ha jól számoljuk, akkor az egyetlen nagyobb kiadás a négy lombfúvó beszerzése, ami darabonként maximum tizenhat ropiból kijön, ez pedig még összeadva sem olyan vállalhatatlan kiadás egy valódi légdeszkáért cserébe. És még összeszerelési útmutató is van hozzá.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.