A hackercsoport "totális háborút" hirdetett Donald Trump ellen, aki megosztó kampányával jelenleg magasan vezeti a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelmet.

Az Anonymus többek között Trump weboldalainak levadászásával és az elnökjelöltet érintő kínos információk felkutatásával akarja letörni a milliárdos kampányát, aki többek között éppen a közösségi média profi kezelésével tett szert hatalmas népszerűségére. Ahogy a videóban elhnagzik, Trump "ellentmondásos és gyűlölködő kampányával" húzta ki a gyufát a hackereknél, amivel nem csak Amerikát, de az egész bolygót sokkolta.

A Trump-ellenes aktivisták az #OpTrump hashtag alatt gyülekeznek, és elsődleges céljuk, hogy április 1-én elérhetetlenné tegyék a TrumpChicago.com weboldalt, emellett pedig az elnökjelölt személyes és üzleti oldalai ellen is támadásokat indítsanak. Hogy előbbinek mennyi értelme van, az mondjuk kérdéses, hiszen Illinois államban éppen ma tartják a republikánus előválasztást, vagyis a kampány weboldalának két hét múlva esedékes leállítása kicsit megkésett akciónak tűnik.

A hackerek emellett elkezdtek bizalmas adatokat is kiszivárogtatni Trumpról, például a milliárdos társadalombiztosítási számát, de ezeknek az adatoknak a hitelessége nem megerősített.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés