Lehet, hogy a telefonjaikkal már nem tudnak igazi meglepetést okozni, de azért van olyan terület, amiben az Apple még mindig mérföldekkel a többiek előtt van. És ez a jövő.

Az Apple mindössze három hónapja mutatta be a kifejezetten kiterjesztett valósághoz fejlesztett ARKitet, így kissé leesett állal olvastuk a Gizmodo összefoglalóját, akik a legmenőbb iPhone-os AR-alkalmazásokat gyűjtötték össze. A fejlesztők ezúttal sem hagyták cserben az Apple-t, így három hónap után már egészen biztosan kijelenthetjük, hogy a kiterjesztett valóság nem csak egy vicces, de értelmetlen valami, de rendkívül hasznos is tud lenni.

Lássunk néhány példát:

Virtuálisan berendezheted a lakásodat IKEA-bútorokkal, így nem a Kallax megérkezése után fog kiderülni, hogy nem megy a perzsa szőnyeghez, vagy nem fér be az íróasztal és a tálalószekrény közé

Vonalzó vagy mérőszalag nélkül is lemérhetsz bármit

Pillanatok alatt megtalálhatod az elveszett kulcsodat

Virtuális hologram-üzenetet küldhetsz a barátaidnak

Megnézheted, hogy álmaid kocsija befér-e a garázsba

A teljes megszégyenülés veszélye nélkül próbálhatsz ki új sminkeket

Az egész világot a rajztábláddá teheted, és még a zsernyákok sem fognak rád szállni graffitizés miatt

És apríthatod a zombikat a saját lakásodban

És ez még csak néhány a temérdek szórakoztató és hasznos alkalmazás közül, amikkel a fejlesztők három hónap alatt előálltak. A többi gyártó helyében kicsit aggódnánk, mikor dob össze az Apple egy AR-szemüveget, mert nagyon úgy tűnik, hogy nagyjából ennyi hiányzik ahhoz, hogy újra letarolják a világot.

És ezt olvastad már?
Félünk az 5G-től, de úgy tűnik, feleslegesen