A Player hétről hétre három applikációt ajánl Nektek Androidra és iOS eszközökre. Jöjjön az első kivételesen duplahármas bemutató.

1. Lapse It – Android

A Lapse It a videózás szerelmeseinek kedvez. Segítségével gyönyörű time lapse videókat készíthetünk fotókból. A time lapse lényege, hogy megadott időközönként fotót készítünk, majd ezeket a videó képkockájaként felhasználva összefűzi, így gyorsítva fel a világot. Tájképeknél működik a dolog igazán, de kifejezetten látványos videókat készíthetünk egy házibuliról a fixen elhelyezett telefonunkkal rögzített képekből. A Lapse It alapverziója ingyenes, így ugyan csak 240p-s videókkal, de kipróbálhatjuk a szoftver teljes funkcionalitását, de egy Starbucks Espresso áráért megkapjuk a Pro verziót, amivel már 720p-s HD videókat is készíthetünk zenei aláfestéssel, hogy egy kattintással oszthassuk meg a közösségi-, és videómegosztó oldalakon. Ha jó helyen vagy épp, ilyen videókat készíthetsz a Lapse It-el:

2. 1Weather – Android

A 1Weather egy a rengeteg időjárás alkalmazás közül, de szerintünk az egyik legszebb közülük. A látványos, de könnyen áttekinthető felület segítségével megtudhatjuk hogy épp mi vár ránk, ha kilépünk az ajtón. Az egyszerűsített és szépen animált ikonok egyáltalán nem zavaróak és eddig nem nagyon sikerült kifogni rajta a hazai nagyvárosok tekintetében sem, bár vannak funkciók (péládul a radarkép) ami itthon nem működik. A hét napos előrejelzés is jól jön, ráadásul akár több várost is megadhatunk a 1Weathernek, ha mondjuk Európai körútra készülünk. Egyszerű, funkcionális, szép és ingyenes.

3. PowerAMP – Android

A Poweramp az egyik legjobb zenelejátszó az Android Marketen. Rengeteg beállítási lehetőség, profi, tíz sávos equalizer, stílusos dizájn és rengeteg extra funkció. A lejátszható fájlformátumok terén a Poweramp maga a Kánaán, ugyanis a lejátszó könnyedén megbirkózik az ogg, wma, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff hangformátumokkal. A Poweramp zavarba ejtően sok beállítási lehetőséggel rendelkezik, de ennek ellenére, ha nem ásunk rögtön a program mélyére, akkor is értékelni fogjuk a minőségi ugrást az alap Android zenelejátszóhoz képest. A Poweramp nem ingyenes, de 15 napig teljes funkcionalitással működik, ami után mindenki eldöntheti, hogy megvásárolja-e magának a funkcionalitásához mérten csekély 1000 Ft körüli árért.

1. Naturespace – iOS (iPhone, iPad)

A Naturespace egy igen egyszerű, de hatásos hangulatkeltő szoftver. A térhangzást kihasználva becsukott szemmel lazíthatunk egy nyüzsgő esőerdőben, vagy épp egy csendes tengerparton, ahol csak a hullámok moraját halljuk. Maga az applikáció leegyszerűsítve egy speciális audiolejátszó szoftver, ahol a (külön díjért) megvásárolt felvételek között böngészhetünk. A hangminőség kiemelkedően jó, így nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy megdolgoztak a pénzükért a hangmérnökök, hiszen tényleg térben ézékelhetjük a fejünk felett elsuhanó madarak csiripelését, vagy a szél zúgását. Maga az applikáció ingyenes, ám az egyes felvételekért egy, illetve két dollár közötti összegeket kérnek, ami szintén nem egy érvágás, egy kis munkahelyi tíz perces pihentető relaxációért cserébe.

2. TouchRetouch – iOS (iPhone, iPad)

A TouchRetouch az egyik legzseniálisabb és legegyszerűbb fotómanipulátor, amit iOS-re kitaláltak. Pár kattintással tűntethetünk el személyeket, árnyékokat, nem kívánatos hibákat a készülék kameráival készített, vagy a galériában található fotókról. Ha nem is működik minden fotóval 100%-osan, remek eszköz egy kis csinosítgatáshoz, ha az aktuális befagyott balatoni tájképünkről eltűntetnénk a „területidegen” Hummereket. A TouchRetouch egy dolláros ára messze ár/érték bajnokká avanzsálja ezt a zseniális applikációt.

3. Notability – iOS (iPad)

A Notability már jó ideje fent van az App Store-ban, de egészen a 4.0-ás frissítésig nem nagyon tűnt ki a boltban található jegyzetkészítő szoftverek közül. Ám ez a frissítés gyakorlatilag egy új szoftvert faragott a Notability-ből, amivel a szoftver az egyik legjobb iPadre írt jegyzetalkalmazássá vált. A Notability segítségével nem csak szabadkézi jegyzeteket készíthetünk a szokásos qwertz pötyögésen kívül, de képeket, kézzel készült rajzokat, diagramokat is beszúrhatunk a jegyzetekbe, sőt, ha kedvünk van audió narrációval is kiegészíthetjük azt. Mindezen felül a bépített Dropbox kliens segítségével azonnal feltölthetjük a netes tárhelyünkre az elkészült jegyzeteket. A Notability egy igen hatékony és jól használható jegyzetalkalmazás, ami a maga egy dolláros árával alapszoftver lehet minden iPad tulajdonosnak.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció