Neil Mendoza egy komoly mérnöki vénával megáldott kortárs művész, aki ismét összedobott egy egész bizarr eszközt, amely segít nekünk, gyarló embereknek elgondolkodni életünk jelentéktelennek tűnő döntésein, valamint feledésbe merült mozzanatain. Azaz figyeled akció közben, tanácstalanul vakarod a fejed, miközben újra és újra felsejlik benned a nagybetűs kérdés: jó, jó, de miért?

Mindig is előszeretettel tartottál otthon aranyhalat, de gyakran feledkeztél meg az akvárium tisztán tartásáról, a hal etetéséről, valamint a megfelelő világítást sem biztosítottad? Akkor rettegj!

Itt van ugyanis a Fish Hammer (szabadfordításban: Hal Kalapács vagy halkalapács, ahogy tetszik), amelyet akár a következő Terminátor-filmben is megcsodálhatunk. A különleges szerszám egy kamerát használ, hogy nyomon kövesse az aranyhal úszkálását az akváriumon belül, majd a saját mozgását a hal aktuális helyzetéhez képest pozicionálja. De ez még semmi, ugyebár, hiszen egy posztapokaliptikus kalapácsról van szó, amely csúnyán elbánhat velünk.

A berendezést „éles bevetés” közben figyelve az a naiv benyomása támad az embernek, mintha a félköríves pályán mozgó kalapácsot az aranyhal vezérelné – ami tézisnek azért kissé meredek, mirázsnak viszont nem utolsó. De hogy a kalapácsot mi a rosseb aktiválja, azt nem tudni. Az viszont bizonyos, hogy a szervóvezérelt gép gyakorlatilag mindent összetör, ami elé kerül. Ezért lehet, hogy nem a legjobb eszköz arra, hogy feldobd a nappalidat vele. Szerencsére mindössze egy művészeti projektről van szó, és nem a Kickstarteren botlottunk bele. (Legalábbis egyelőre.)

(forrás: Gizmodo, Neil Mendoza)

És ezt olvastad már?
Furcsa dolgokra bukkantak az északi-sarki talajban