Gémer vagy és kőgazdag? Az Asusnak van egy visszautasíthatatlan ajánlata a számodra: az Asus ROG GX700, aminek a teljesítményétől a padlóig, az árától meg nagyjából Új-Zélandig fog zuhanni az állad.

Ha a GX700-at röviden kéne jellemezni (férfi közönségnek), akkor azt mondanánk, hogy ez a gémer laptopok LaFerrarija (nőknek meg mondjuk azt, hogy a gémer laptopok Louis Vuittonja), de ez az összehasonlítás nem lenne teljesen megalapozott, hiszen az Asus gépének nem csak hírnévben, de teljesítményben sincs párja: a tajvani gyártó egy komplett csúcskategóriás PC-t tuszkolt bele a GX700-ba, ami ebben az esetben egy Intel i7-6820HK procit, Nvidia Geforce GTX980 videokártyát és 64 GB RAM-ot jelent.

Az igazi trükk viszont, ami miatt a gép laza

másfélmillió forintba kerül,

a laptop hátulján látható furcsa daganat, ami valójában egy vízhűtéses dokkoló. A GX700 ugyanis a világ első vízhűtéses laptopja, ha pedig a dokkolót rácuppantjuk a hátsó csatlakozókra, akkor a gépből előtör a valódi szörnyeteg: a proci teljesítménye például majdnem a duplájára nő, az alapból 2,7 GHz-es órajel 4 GHz környékén tetőzik, és a memória valamint a videokártya is hasonló nagyságrendű boostot kap.

Azoknak, akiket érdekelnek a technikai részletek: a víz nem közvetlenül a felmelegedő alkatrészeket hűti, hanem azt a központi egységet, ami az alkatrészeket hűti... magyarul bármit csinálhatsz, nem kell attól félned, hogy véletlenül eláztatod a másfél milkás gépedet.

Maga a laptop egy gémer laptophoz képest amúgy eléggé tollpihe a maga 3,9 kilogrammjával, de a dokkolóval együtt azért már eléri a gémer laptopok szokásos, öt kiló feletti versenysúlyát. Az egyetlen dolog, amiben talán nem veszi fel a versenyt egy asztali PC-vel, az a fix monitor, ami ebben az esetben egy full HD felbontású, 17,3 colos kijelzőt jelent, de hamarosan érkezik egy 4K-s felbontású változat is.

Az Asus egyébként annak apropóján hozta el a ROG GX700-at az Aria Hotelben tartott termékbemutatóra, hogy néhány napja már Magyarországon is lehet kapni a gépet, amiből állítólag négy darab van, szóval érdemes sietni a hitelfelvétellel, ha szeretnéd megkaparintani valamelyiket.

És ezt olvastad már?
Már csak várni kell egy kicsit, hogy megpillantsuk az ősrobbanás utáni pillanatokat