Az Asus a Las Vegas-i CES-en mutatta be a Zephyrus G14 névre keresztelt új ROG laptopját, ami megjelenésre pont olyan, mint egy hagyományos laptop, teljesítményre viszont nagyon nem.

Azt mondtuk volna, hogy megjelenésre olyan, mint egy hagyományos laptop? Nos, ez azért nem teljesen így van, hiszen a Zephyrus G14 fedelét rengeteg leddel látták el, amire bármit kiírhatunk vagy rajzolhatunk.

Ezen tűlmenően azonban a G14 valóban olyan kecses, mint az Asus többi laptopja. Alig vastagabb, mint egy VivoBook, és ez a gép is szupervékony kerettel valamint ErgoLift zsanérral érkezik, vagyis felnyitáskor a billentyűzet enyhén megemelkedik.

Ami igazán különlegessé teszi a G14-et, hogy ebbe az igazán kecses dizájnba belefért egy GeForce RTX 2060 GPU és 32 GB RAM, ami a legújabb AMD Ryzen 7 4800HS procival együtt egy valódi gémervassá teszi a Zephyrus G14-et.

A mindössze 1,7 kilogrammos gépbe emellett került négy hangszóró is, amik Dolby Atmos hangzást biztosítanak, kijelzőből pedig kétféle van: egy 120 Hz-es képfrissítésű Full HD, valamint egy 60 Hz-es képfrissítésű QHD (2560x1440).

Nem ez volt az egyetlen érdekesség, amit az Asus gémerrészlege a Las Vegas-i CES-en mutatott be. Nekünk a legjobban a ROG Chakram egér ragadta meg a figyelmünket, ami a rendkívül látványos és ergonómikus dizájn mellett egy extra kis joystickkel is rendelkezik, ami pont a hüvelykujjunkra esik, így még kényelmesebben tudunk navigálni az oldalakon, vagy akár a játékok a menüjében.

További érdekességek az Asus standjáról:

ProArt Station D940MX

Akinek a maximális teljesítményre van szüksége: Intel Core i9-9900K proci, 64 GB DDR4 RAM, Nvidia Quadro RTX 4000 vagy GeForce RTX 2080Ti videokártya és "szerver szintű", hibrid hűtési rendszer

ROG Strix GA35

Az egyik legdurvább asztali gép, amiről egy gémer csak álmodhat. 16 magos AMD Ryzen 9 proci, GeForce RTX 2080 Ti videokártya, akár 64 GB RAM, 1 TB SSD és 2 TB HDD

Las Vegasban mutatta be a jövőt a Bosch

Füleket ad a Nemzetközi Űrállomásnak és a vezetést is sokkal biztonságosabbá teszi a Bosch, amelynek a most bemutatott újdonságai közül jónéhány akár már a következő években alapvetővé válhat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában