Ha eddig nem gondoltad volna, hogy kell neked egy utazó router, akkor csak olvasd el, mi mindenre jó az Asus újdonsága, az RT-AX57 Go, és máris belátod, hogy még a nyaralás és a foci-Eb előtt be kell szerezned egyet.

A routerről neked is egy otthoni eszköz jut eszedbe, amit jó esetben egyszer beállítasz, vagy amit a szakemberek beállítanak neked, és onnantól nem kell többet törődni vele, hogy mindig jó wifi legyen a lakásban. Pedig a router sem csak otthoni eszköz lehet, és az utazó változatával a routerek összes előnyét élvezheted akkor is, amikor éppen úton vagy.

De minek neked egy utazó router, ha úgyis mindenhol van wifi, és ahol nincs, ott a mobilnet, amit ha kell, akkor megoszthatsz a telefonodról? Pont azért, hogy útközben is az otthoni vagy munkahelyi internet kényelmét, sebességét és biztonságát élvezhesd. Ki ne bajlódott volna még szakadozó szállodai wifivel, aminek a biztonságáról sem lehetsz mindig meggyőződve?

Kompakt és sokoldalú

Az Asus legújabb utazó routere, az RT-AX57 Go egy stílusos kis eszköz, szinte a zsebedben elfér, de a táskádban biztosan találsz neki helyet. Az idei nyáron pedig máris nagy hasznát veheted, akár utazásról, akár kerti partiról van szó, és ne felejtsük, hogy a nyakunkon a foci Európa-bajnokság, amikor nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben streameled a meccseket.

Háromféle módon használhatod az Asus utazó routerét. A legegyszerűbb, amikor USB-vel csatlakoztatod a telefonodra, és a 4G/5G kapcsolatot osztod meg vele, ehhez más beállításra nincs szükség. De hasznos akkor is, ha egy nyilvános wifiből csinálsz saját hálózatot, valamint hálózatba szervezett routerként, az otthoni hálózat erősítésére is használhatod, akár a nyaralóban.

Miben ad többet az Asus utazó routere, mint a megosztott adatkapcsolat vagy a nyilvános wifi?

Például gondoskodik róla, hogy a kapcsolatod mindig stabil legyen, és mondanunk sem kell, hogy zenehallgatásnál, filmezésnél, de különösen meccsnézésnél ez mennyire fontos. Mint az Asus minden routere, az RT-AX57 Go is hálózatba szervezhető más hálózati eszközökkel.

A bővíthető router a megoldás

Ha nem az igazi a wifi lefedettsége, akkor azt sokan az olcsón elérhető jelismétlővel (repeater) vagy jelkibővítővel (extender) próbálják megoldani, de ezek gyakran nem képesek a kívánt teljesítményt nyújtani. Jobb megoldás, ha eleve bővíthető routert választasz, mint az Asus eszközei, amelyek az AiMesh technológiával a teljes otthont lefedik, és bármikor újabb elemet adhatsz hozzá.

Utazás közben dolgozni is kellhet, és ekkor is óriási segítséget jelent az Asus eszköze, ezzel a mobil routerrel ugyanis útközben is az otthoni és irodai biztonságot tapasztalhatod. Nincs szükség külön előfizetésre hozzá, a beépített alkalmazás automatikus frissítésekkel védi az összes csatlakoztatott eszközt és személyes adatot az internetes fenyegetésektől.

Szintén a digitális nomádoknak lehet hasznos, hogy az eszköz a legtöbb népszerű VPN protokollt támogatja, a nyilvános wifi használatakor pedig egy kattintással lehetőséget ad megosztható biztonságos VPN használatára. A WiFi 6-ra képes router sebessége nem lesz kérdés, a hálózati kapacitást megnövelve akár 70 eszközt is képes kiszolgálni, akár 3000 Mbps sebességgel.

Beállítani ennél egyszerűbb nem is lehetne, az Asus Router alkalmazásban három lépésben, minden bonyodalom nélkül megy a setup, és már használatra is kész. Akár útra kelsz, akár az otthoni hálózat bővítésén gondolkodsz, az Asus RT-AX57 Go mindig nagy hasznodra lesz, ráadásul jövőálló is, mindig is kompatibilis lesz az Asus összes többi hálózati eszközével.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Asus.

Ez is érdekelhet:

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asustól már rendelhető az első laptop, amit AI-funkciók tesznek még okosabbá.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

Ezekre az iPhone-okra lehet csak letölteni az iOS 18-at

Igazi nagy durranással érkezik az iOS 18

További cikkeink a témában