Oké, nem ezzel a géppel fogsz játszani, de mindent ezen akarsz majd nézni.

Az Asus nem is olyan rég húzta elő a kalapból a Vivobook 13 Slate-et, ami hivatalosan egy táblagép lenne, ugyanakkor a csomaghoz pakolt kiegészítőkkel (felpattintható, magyar nyelvű billentyűzet, háttámla, toll, táska) akár laptoppá is alakítható, tehát ez amolyan kettő-az-egyben gép.

Önmagában ettől persze még nem lesz olyan nagyon különleges, hiszen egyrészt az Asusnak nem ez az első ilyen húzása (többek között EZÉRT nem), másrészt a hardverösszeállítást nézve a gép csak belépőszintű, egy dolgot leszámítva: a kijelzőt.

A Vivobook Slate 13 ugyanis Full HD felbontású OLED-panellal büszkélkedhet, ami arcátlanul gyönyörű képminőséget és valódi moziminőségű audiovizuális élményt garantál

– az Asus szerint ez 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes és a DCI-P3 színskála 100%-át lefedi.

Amellett, hogy sokkal jobb sorozatokat, filmeket nézni és egyéb tartalmat fogyasztani rajta, még az átlagos laptopoknál jobban kíméli a szemet is, egyenesen kényezteti – ezt persze ők mondják, és miért is ne hinnénk nekik.

Bár azt mondtuk, hogy hardverben nem erős (3,3 GHz-es, négymagos Intel Pentium Silver N6000 processzor, 4-8 GB RAM, 64-256 GB tárhely), de a mindennapi egyszerű feladatokhoz – mint e-mailezés, böngészésés, irodai szoftverek használata és persze netflixezés – bőven elég.

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, ez a masina inkább egy szórakoztató eszköznek tűnik, mintsem bármi másnak, ebben a szerepében viszont nagyon komoly erőt képvisel.

Ja, és a világelsőség, amiről a címben is írtunk: az teszi még különlegessé a Vivobook 13 Slate-et, hogy állítólag ez a világ első 13,3 colos OLED-kijelzős, Windows 11-es, szétdarabolható laptopja.

Minden infót róla – többek között az árát is – ITT megtalálsz.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Asus.

(Fotó: Asus)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani