Új korszak jöhet az Apple fülhallgatóinál, extra funkciókat kaphat az AirPods.

Az Apple állítólag keresi azokat a megoldásokat, amelyek mentén az AirPodsból is egészségügyi eszközt tudnának csinálni, merthogy az Apple Watch fő irányvonala lényegében már ez. Az AirPods kapcsán azt szeretnék elérni, hogy a fülhallgató tudjon lázat mérni, sőt még hallásvizsgálatot is lehetne vele végezni.

A Wall Street Journal azt írja, hogy az Apple már készített olyan prototípusokat, amelyek a fül belsejébe helyezve alkalmasak voltak arra, hogy pontosan megmérjék a testhőmérsékletet, de hogy ez a koncepció mikor valósul meg, vagy hogy egyáltalán megvalósul-e valaha, arra nem tudtak választ adni.

Az újság birtokába került dokumentumokból az is kiderült, hogy az AirPods valamilyen szintén képes lehet hallókészülékként is szolgálni. Nyilván egy komoly orvosi eszközt soha nem fog tudni helyettesíteni, de arra már a jelenlegi modell is képes, hogy szűrjön és ha kell, felerősítsen hangokat.

Az Apple egyébként október 18-án tartja a következő nagy eseményét, a bemutató az Unleashed fantázianevet kapta. A iparági pletykák szerint az amerikai cég pont az AirPods és a MacBook kínálatát akarja frissíteni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben