Ming-Chi Kuo, a KGI Securities mindig megbízható tippeket szállító elemzője szerint az Apple a 2021-es iPhone-okban hozza vissza a Touch ID-t, de már a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó formájában.

Bár az elmúlt években az Apple-re egyre inkább jellemző, hogy nagyobb fáziskéséssel reagálják le az új trendeket (lásd: duál kamera, OLED kijelző), ez azért még hozzájuk képest is jókora csúszás, hiszen az első kijelzőbe épített ujjelnyomat-olvasóval ellátott telefon a tavalyi év elején bemutatott Vivo X20 Plus UD volt.

A magunk részéről jobban szeretjük az arcazonosítást, amit az Apple a Face ID-val tökélyre fejlesztett, de ettől függetlenül tény, hogy ma már valamire való androidos csúcskészülék nem nagyon jelenik meg kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó nélkül. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy az Apple csak arra várna, hogy a technológia eléggé kiforrottá váljon, hiszen a saját tapasztalataink szerint mind a Huawei, mind pedig a Samsung megoldása már most is elég gyorsan és pontosan működik.

És ezt olvastad már?
Új űrverseny, algoritmikus gondolkodás és retro gamerek