2018 második negyedévében megtörtént, ami még néhány évvel ezelőtt is elképzelhetetlen volt: a Huawei beelőzte az Apple-t az eladott telefonok számában.

A Huawei 54,2 millió telefont adott el, ami az összes eladott telefon 15%-ának felel meg. Az Apple ugyanebben az időben ennél nagyjából tizenhárom millióval kevesebb telefont értékesített, míg az első továbbra is magasan a Samsung 71,5 millió eladott készülékkel. (Fun fact: a három cég ezzel a teljes mobilpiacnak csaknem az 50%-át uralja).

Forrás: IDC

Az eredmény főként azért megdöbbentő, mert a Huawei mindezt úgy érte el, hogy az amerikai piacon gyakorlatilag a sarokba vannak állítva: sem a nagyobb mobilszolgáltatók, sem pedig a legnagyobb amerikai elektronikai áruházlánc, a Best Buy nem értékesíti a készülékeiket.

Az Apple-nek is van mit ünnepelni, hiszen azzal együtt, hogy az eladott készülékek számában visszaestek a harmadik helyre, a cég történetének legjobb második negyedévét (avagy az Apple fiskális éve szerint a legjobb harmadik negyedévét) produkálták 53,3 milliárdos tiszta bevétellel, a szeptemberben érkező új iPhone-okkal pedig minden bizonnyal vissza is fogják szerezni a második helyet.

Meglepő módon a legkevesebb oka az ünneplésre a Samsungnak van, akik a lassuló piac hatására mintegy 10%-kal kevesebb telefont adtak el, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában, és korábban már a koreaiak is elismerték, hogy a Galaxy S9 eladásai nem alakultak annyira fényesen, ahogy várták.

(Nyitókép: Kārlis Dambrāns/Flickr)

És ezt olvastad már?
Bizalomgerjesztőnek tűnik a Google okosórája, és a róla érkezett infó is