Mert a telefonok mellett órákat is villantott az Apple.

Nem csak új iPhone-okat mutatott a tegnapi nagy leleplezésen az Apple, ugyanis az Apple Watch Series 9-ről, valamint az Apple Watch Ultra 2-ről is lerántották a leplet.

Az órákban az Apple Watch történetének eddigi legerősebb chipje dolgozik

–  az S9 SiP 30%-kal gyorsabb az elődjénél –,

míg a kijelzőjük is minden eddiginél fényesebb

– a sima kilences Watchok maximális fényereje 2000 nit (ami az előző sorozat értékének kétszerese), míg a második generációs Ultra esetében a mindig bekapcsolt Retina kijelző csúcsfényereje 3000 nitig feltolható, vagyis még könnyebben olvasható ragyogó napsütésben.

Balra az Apple Watch 9, jobbra az Apple Watch Ultra 2

Fontosabb közös jellemzőjük még, hogy...

  • Érkezett egy új gesztusvezérlési lehetőség (Double tap – két ujjunkat kétszer összeérintve számos funkciót érhetünk el, ami akkor lehet hasznos, ha tele a kezünk pórázzal/szatyorral/akármivel).
  • Használhatóbb Sirit kapott, így már kérdezgethetjük az egészségünkről (alvásidő, véroxigénszint, stb).
  • Az új órák teljesen karbonsemlegesek, valamint a bőr óraszíjakat egy környezetbarát textilre cserélték (FineWoven).

Apple Watch Ultra 2

Az Ultra-sorozat igazából abban különbözik a sima széria modelljeitól, hogy ezt kifejezetten kalandoroknak szánták. Az Ultra 2 pedig az Apple szerint minden idők legmasszívabb Apple Watcha lett könnyű és korrózióálló titántokjának és megemelt szélének köszönhetően.

Az óra hatalmas kijelzőt kapott, ami elegendő teret kínál arra, hogy szinte bármilyen tevékenységhez praktikusan személyre szabhassuk a nézeteket – egy új moduláris óralapnak (Modular Ultra) köszönhetően az idő mellett iránytűt, valamint valós idejű adatokat mutat például a magasságot, a mélységet és a hőmérsékletet illetően.

A Sirinek köszönhetően az óra ezentúl már hangparancs alapján is képes túra vagy futás közben pontokat megjelölni, visszavezető utat mutatni, frissült a futó és bringás edzések rögzítése, illetve a búvármód is több információt képes szolgáltatni a merülésekről.

Az aksi is jól bírja: ez normál használat mellet 36 órát jelent, ami alacsony töltöttségű módban akár 72 óra is lehet, edzéshez használva pedig 17 órával számolhatunk (alacsony töltöttségű mód mellett).

Az Apple Watch Ultra 2 ára 379 990 forint, már rendelhető is, szeptember 22‑től pedig a boltok polcaira is kikerülhet.

Minden infót róla ITT megtalálsz.

(Fotó: Apple)

Ez is érdekelhet:

Az Apple bemutatta az eddigi legütősebb iPhone-jait

Az iPhone 15-ös széria alapmodelljei a tavalyi sorozat csúcskészülékeinek képességeit, az új csúcskészülékek pedig még annál is többet kaptak. Van azért közös pont is, például az USB-C és a dinamikus sziget.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában