Nem a mi fejünkből pattant ki ez a hangzatos cím, ugyanis az Asus legújabb gémer-laptopját tényleg úgy hívják, hogy ROG Mothership, és a képeket elnézve ez egy igazán találó elnevezés.

Mert mit is várnánk egy olyan géptől, amit úgy hívnak, hogy "anyahajó"? Természetesen hatalmas, brutálisan erős és már első ránézésre is tiszteletet parancsoló, ez pedig a ROG Mothershipre mind igaz. Hogy laptop vagy asztali gép, azt már nehezebb lenne eldönteni, hiszen bár hivatalosan laptopként van aposztrofálva, de a leválasztható és félbehajtható billentyűzettel, valamint a monitorból automatikusan előugró támasztékkal teljes értékű asztali gépként is funkcionál. A tippünk az, hogy az esetek nagy részében így is fogják használni, hiszen a ROG Mothership a maga 4,7 kilogrammjával az a fajta laptop, aminél már érdemes alaposan megtervezni az útvonalat, mielőtt nekivágsz vele a világnak.

A fentebb említett brutális erőről az Asus gépében egy Intel Core i9 proci valamint egy Nvidia RTX 2080 GPU gondoskodik, mindkettő erősen túlhúzva, ahogy egy gémer-laptophoz illik. Ezt a gép különleges kialakítása teszi lehetővé, hiszen azzal, hogy a hardver nem a billentyűzetbe, hanem a monitorba került, a hűtése is sokkal jobb lett. Hardkór gémereknek további jó hír, hogy a ROG Motership akár 64 GB RAM-mal is kapható, a 17,3 colos Full HD monitor pedig 144 Hz-es képfrissítési sebességre és 3 ms-os válaszidőre képes.

A Las Vegas-i CES-en bemutatott gép január első felében kerül majd boltokba, de hogy milyen áron, azt egyelőre nem árulta el az Asus.

És ezt olvastad már?
Minden windowsos gépet érintő veszélyes sérülékenységet fedeztek fel