Szinte látjuk, ahogy a kerék, a nyomtatás és az internet feltalálói mind egy emberként kapnak a fejükhöz, hogy miért nem inkább ezt találták fel a sok hülyeség helyett.

Az Arm-A-Dine egy robotkar, ami a testedre csatlakoztatva úgy etet meg, hogy közben nem kell használnod a kezeidet, ami nagyon hasznos, például evés közben is teljes figyelmet szentelhetsz a telefonodnak. Az ötlet meglepő módon nem japán, hanem ausztrál és indiai tudósok fejéből pattant ki, de ettől még semmivel sem kevésbé vicces.

Kicsit talán meglepő lehet, hogy a feltalálók éppen az evés közösségi aspektusát akarták erősíteni a találmánnyal, így az Arm-A-Dine-t egy arcfelismerő rendszerrel is ellátták: ha az evőpartnered mosolyog, akkor a robotkar felé nyújtja az ételt, ha pedig nem, akkor feléd. Tény, hogy a feltalálóknak tényleg sikerült közösségi eseménnyé tenniük az evést, csak nem teljesen úgy, ahogy tervezték, a robotkar ugyanis annyira esetlenül működik, hogy nehéz röhögés nélkül kibírni, ahogy próbálja betuszkolni a sütit a szádba.

Egy ilyen robotkarnak amúgy tényleg lenne egy nagyon hasznos funkciója, mégpedig hogy jelentősen megkönnyíthetné az étkezést a mozgáskorlátozott emberek számára, de ez az aspektus a videóban egyáltalán nem került elő. Ha döntenünk kell, akkor mi egyelőre inkább maradnánk a két kedvenc feltalálón, Colin Furze és Simone Giertz találmányainál.

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért