A svájci gyártó ismét bebizonyította, hogy ők az órás világ legnagyobb trolljai. Ez itt legalább egy 100 millió forintos vicc.

Az H. Moser nevű luxusgyártóról annyit érdemes tudni, hogy elképesztően magas színvonalú, nagyjából semmire nem hasonlító (erre még visszatérünk) órákat készítenek.

A Moser egyik tevékenysége a felső kategóriás óragyártás, a másik pedig a trollkodás.

Kezdjük az előbbivel.

A Moser az elmúlt években olyan modelleket dobott piacra, amikre a gyűjtők elég gyorsan rávetették magukat. A különleges dizájnnyelvezetük, az anyaghasználatuk és a nem mindennapi megjelenésük miatt ma már sokan a független gyártók között legmagasabb polcra teszik őket az F. P. Journe mellé. Íme két találomra kiválasztott óra a katalógusukból, valószínűleg egyikhez sem láttál még csak hasonlót sem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H. Moser & Cie. (@moserwatches) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H. Moser & Cie. (@moserwatches) által megosztott bejegyzés

És most beszéljünk a trollkodásról.

Az H. Moser pár éve azzal lett híres, hogy csináltak egy órát sajtból. Hogy miért? Azért, mert megtehették és tudták, hogy az ipar nagy része ferde szemmel fog rájuk nézni emiatt. A svájci óraipar egy kifejezetten konzervatív, lomha ágazat, ahol sokszor még mindig régi, század közepi szemléletek uralkodnak. A Moser ennek a régi begyepesedett világnézetnek mutat görbetükröt.

A Moser a sajtos órával sok embert felidegesített, de kétségtelen, hogy az eset óta sokkal többen figyelnek arra, hogy mit csinálnak.

Az Apple Watch bullyja

A H. Moser már korábban is piszkálta az Apple Watchot. A vállalat évekkel ezelőtt piacra dobta a Swiss Alp Watch kollekcióját, ami egyértelműen az Apple Watchot figurázza ki. A Moser dizájnja szinte egy az egyben megegyezik az Apple Watchcséval, a különbség a kidolgozottság, az anyagok minősége na és persze a szerkezet.

A Swiss Alp Watchból többféle verziót készítettek, a legnagyobb durranás eddig egyértelműen a flying tourbillonnal felszerelt, mutatók nélküli modell volt.

(Hogy mi az a tourbillon, arról érintőlegesen itt írtunk korábban.)

Az óra ára, 350 ezer dollár, ami több mint 100 millió forintnak felel meg. Felvetődhet a kérdés, hogy ha az órának nincsenek mutatói, akkor hogyan mutatja meg a viselőjének, hogy mennyi az idő?

A válasz az, hogy sehogy. Ez az óra ugyanis egy vicc, egy 100 millió forintos vicc.

Jött egy frissítés a Swiss Alp Watchhoz

A Moser legfrissebb modelljét Final Upgrade-nek vagyis Utolsó Frissítésnek hívják. A cég most minden eddiginél tovább ment, az Apple köröző, töltést jelző ikonját tökéletesen lemásolták és rárakták az óra számlapjára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H. Moser & Cie. (@moserwatches) által megosztott bejegyzés

Az egészben az a pláne, hogy a szerkezet mozgatja is a kis ikont, mintha az óra folyamatosan töltene. A betöltéssel járó frusztráló várakozást figurázza ki a Moser videós promója: az Apple stílusában jelentik be, hogy az utolsó nagy frissítéssel nem lesz több hívás, több üzenet, több jelzés, csak az idő marad.

Az óra árát egyelőre nem lehet tudni, a Moser honlapján azt írják, hogy árajánlatot kell kérni tőlük. Annyi biztos, hogy drágább lesz, mint az Apple Watch, de cserébe nem jön rá több frissítés.

Ha már órázás:

Mutatunk négy eléggé különböző órás Instagramot, amiket nagyon megéri bekövetni

Mellekkel mindent el lehet adni? Meglátjuk. Ez a cikk nagyon nem arról fog szólni, mint amire gondolsz!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Az Apple elmondta, miért nem szabad rizsbe tenni az elázott telefont

Ezt látni, miközben visszatérünk az űrből a Földre

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés