A nemrég felfedezett molyt a Neopalpa donaldtrumpi névre keresztelték. Frizurában erősen hasonlít Trumpra, mellesleg Kalifornia déli részén éldegél, és igencsak megszenved az életben maradásért.

A fajt felfedező tudós, Dr. Vazrick Nazari hasonlóságot látott a moly, illetve Donald Trump frizurája között, így kézenfekvő volt a nem mindennapi elnevezés – az apró állat „hajkoronája” ugyanis színben és dússágban is hozza azt, amit ez esetben hozni kell:

De persze Dr. Nazarit egyéb szándék is vezérelte akkor, amikor a 45. amerikai elnökről nevezte el a fajt.

„A névválasztás legfőbb oka az, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét arra, hogy mennyire fontos megvédeni az Egyesült Államok sérülékeny élőhelyeit, melyek eddig fel nem fedezett fajoknak is otthont adnak” – hangsúlyozta a tudós.

Ugyanis a moly nagyon nehezen birkózik meg – sok más fajjal együtt – azzal, hogy Dél-Kaliforniában egyre inkább kezd beszűkülni a természetes élőhelyük – sokan pedig alábecsülik a probléma fontosságát.

Egyébként az „elnöki keresztelés” bármennyire is bizarr, korántsem tekinthető rendhagyónak: nemrég Obamáról neveztek el egy halfajt (Tosanoides obama), előtte pedig az egyik Harry Potter-szereplő is ihlette meg a tudósokat.

(forrás: Independent)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában