Több aktív és nyugalmazott hírszerzési tisztviselő is megerősítette állítását.

Egy volt hírszerzési tisztviselő, korábban a megmagyarázhatatlan rendellenes jelenségek (UAP) elemzését vezető David Grusch azt állítja, hogy

az Egyesült Államok kormánya „ép és részben ép nem emberi eredetű űrhajókat” birtokol.

A volt titkosszolgálatos felszólította a kormányzatot, hozzák nyilvánosságra az idegenek létezést igazoló bizonyítékokat. Korábban ő maga már megpróbálta ezeket a Kongresszus elé tárni, ám akkor ebben felettesei megakadályozták, sőt meg is torolták törekvése miatt, aminek következtében 14 éves hírszerzői pályafutása véget is ért.

Itt talán érdemes megjegyezni, hogy Grush több volt kollégája szerint is feddhetetlen volt, egy 2022-es teljesítményértékelésben pedig „a lehető legerősebb erkölcsi iránytűvel rendelkező tisztként” jellemezték.

Grush állításait egyébként több aktív és nyugalmazott hírszerzési tisztviselő is megerősítette a The Debrief-nek, például az amerikai Nemzeti Légi- és Űrkutatási Hírszerző Központ (NASIC) jelenlegi hírszerzési tisztviselője, a kifejezetten a megmagyarázhatatlan anomális jelenségeket elemező Jonathan Grey is, aki hozzátette, hogy

„a nem emberi intelligencia jelensége valós, nem vagyunk egyedül”.

Azt is Greytől lehet tudni, hogy „ez egy globális jelenség”, ami alatt azt érti, hogy nemcsak az Egyesült Államok területéről kerültek elő idegen járművek, hanem az egész világról.

A brit védelmi minisztérium egykori ufókutatója, Nick Pope szerint Grusch és Grey beszámolója az idegen anyagokról „nagyon jelentőséggel bír”, mert mint mondja:

„Vannak történetek mindenféle összeesküvés-elméletes blogokon, de amikor valódi bennfentesek állnak elő ilyenekkel, az már egy következő szintre emeli a dolgot. Amikor ezek az emberek hivatalos panaszt tesznek, akkor ezt azzal a tudattal teszik, hogy ha tudatosan hamisan nyilatkoznak, elég komoly pénzbírságra és/vagy börtönbüntetésre számíthatnak.”

Egyébként a NASA azonosítatlan légi jelenségek tanulmányozására kinevezett – neves tudósokból, az amerikai polgári légiközlekedési hatóság (FAA) tisztviselőiből és Scott Kelly volt űrhajósból álló – szakértői testülete múlt héten megtartotta első nyilvános ülését, és...

A NASA elismerte: megmagyarázhatatlan UFO-jelenség látható a videón

Egy gömb alakú tárgy száguldozik a felvételen.

(Forrás: The Guardian, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Idegenek üzenetei is lehetnek a Tejútrendszer központjából érkező ismétlődő jelek a kutatók szerint

Az emberiségét régóta foglalkoztatja, hogy vajon egyedül vagyunk-e az univerzumban, ezt a kérdést szeretné megválaszolni egy új kutatás.

Kiderült, hogy van egy másik holdja a Földnek, ráadásul már az időszámítás kezdete óta

Március 28-án észlelték először, majd április 7-én hivatalosan is bejelentették azt az aszteroidát, amely a Földdel szinkronban kering a Nap körül, miközben körbejárja bolygónkat, vagyis így gyakorlatilag a Föld holdjának tekinthető – az ilyen objektumok hivatalos elnevezése a kvázi-hold/kvázi-szatelit.

Támogatott és ajánlott tartalmaink