A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályának egyik vezetője számolt be arról, hogy egy új, csomagküldős SMS-csalás terjedt el Magyarországon, amelynek több százezer érintettje lehet.

Az üzenetekben a csalók egy csomagküldő-szolgálat linkjét helyezték el, amelynek a megnyitására próbálják rávenni a címzettet. Miután az érintett kattint – annak tudatában, hogy nyomon kövessen egy neki szánt küldeményt –, a FluBot nevű malware automatikusan települ a készülékre. A vírus titkosított csatornán kommunikál, és pontosan nem tudják, milyen információkat oszt meg az elkövetőkkel.

A forráskódból azonban kiviláglik, hogy fő feladatai közé tartozik lemásolni a bank- és kriptovaluta-fiókokhoz kötődő felületeket, illetve megszerezni az ezekhez tartozó belépési kódokat.

A rendőrség nyomozást az ügyben, a magyar hatóságok az Interpollal is felvették a kapcsolatot, mert nemzetközi bűnözői kör állhat a malware mögött. Akiket megkárosítottak a csalók, azok a [email protected] címen jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetnek:

Valaki egy weboldalt hozott létre arra, hogy megnézhessük, be van-e még ragadva a Szuezi-csatornába a hajó

A Szuezi-csatornába ragadt hajó állapotát mutató friss weboldal neve meglehetősen lényegre törő: istheshipstillstuck.com

Azonnal letarolta a netet, ahogy Elon Musk a földönkívüliekről beszélt

Azt persze lehet tudni, hogy amit Musk mond, az hamar beszédtéma lesz, na de ennyire.

A Facebook már nem teheti azt a gyerekeddel, amit akar

Hamarosan minden bizonnyal elkerülhetetlenné válik a szigorú szabályozás.

(Forrás: Bitcoinbázis)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés