És naponta 322 millióval emelkedik a büntetés összege, ha nem tartja be a kárpótlási határidőt.

A francia versenyhatóság 500 millió euróra, azaz olyan 178 milliárd forintra büntette a Google-t, amiért nem tett eleget a versenyhivatal korábbi határozatának, amely szerint kárpótolnia kell azokat a hírszolgáltatókat, akiknek az anyagait újra megosztotta.

A hivatal megállapította, hogy a Google nem folytatott jóhiszemű tárgyalásokat a sértett kiadókkal, akiknek két hónapon belül elő kell terjesztenie kárpótlási ajánlatát. Amennyiben a Google nem tartja be ezt a határidőt, a büntetés összege naponta 900 ezer euróval, vagyis 322 millió forinttal emelkedik.

A Google reagált a döntésre, és csalódottságát fejezte ki a büntetés miatt. A cég szerint a büntetés mértéke nem veszi figyelembe a megegyezés érdekében kifejtett erőfeszítéseit és azt sem, ahogyan a hírek működnek a Google platformjain.

Rájár a rúd Google-ra: a francia versenyhivatal egy hónappal ezelőtt már egy más ügyben 220 millió eurós bírságot szabott ki a Google-re az online reklámpiacon folytatott gyakorlata miatt, és reformokra szólította fel az óriáscéget. A keresőcég akkor jelezte, hogy megállapodott a versenyhivatallal többféle megoldásról, amely hozzájárulhat az online reklámpiaci működésének javításához.

Talán ez is érdekelhet:

(Forrás: Deutsche Welle, MTI, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció