Várható volt, hogy a konkurens bejelentése után a nagy versenytárs is előáll a tükör nélküli full frame termékével és a hozzá kapcsolódó lencsékkel.

Ha nincs is vége a régi szép időknek, amikor egy valamire való fotós attól volt valaki, hogy rendkívül nehéz vázzal és objektívekkel dolgozott, jellegzetes csattogó hangokkal az aurájában, mindenképpen nyílik egy másik pálya is azoknak, akik nyitottak az új idők új dalaira.

Bemutatkozik az EOS R rendszer

54 mm-es átmérő, 12-pines csatlakozó, 20 mm-es szenzorcsík, 35 mm-es full frame CMOS érzékelő, több, mint 30 millió pixel. Ha ezeket összerázzuk, akkor az egyenlet másik oldalán az az ígéret, hogy minden eddiginél élesebb és részletgazdagabb képek készülnek majd, akár másodpercenként 8 db is!

Az új vas autófókusza az ígéretek szerint 0.05 másodperc, amivel a pálya leggyorsabb rendszerét biztosítja a Canon, mindezt az érintőkijelzőn keresztül, 5 655 lehetőséget biztosítva a megfelelő pont kiválasztására.

Teljesen néma exponálás, 4K felbontás

Kifejezetten jól jön majd a paparazziknak, sajtó és esküvői fotósoknak a néma exponálás lehetősége és ezzel párhuzamosan gyenge fényviszonyok között is elképesztő minőségű képeket ígér a japán gyártó.

 

Az adaptereknek hála a régi obikat sem kell a kukába dobni, kompatibilisek lesznek az új vázzal, de kifejezetten erre a szériára 4 új lencsével készült a Canon:

  • RF 50 F/1.2 USM
  • RF 24-105 F/4L IS USM
  • RF 28-70 F/2L USM
  • RF 35 F/1.8 MACRO IS STM

Éppen Londonban vagyunk a bemutatón, ahol nemsokára ki is próbáljuk az új termékeket, hamarosan jelentkezünk a tapasztalatokkal!

És ezt olvastad már?
Korábban nem látott anyagra bukkantak az Oroszország felett felrobbant meteoritban